1 Haziran 2008 Pazar

ERHAN ABİNİN KARAKOVANLARI

Erhan abinin arılığından görüntüler.

Bu kış yeni yaptığı karakovanları oğul alarak doldurduğunu duydum hem görmek hemde hayırlı olsun demek için Erhan abinin evine gittim. Düşündüğüm gibi arıların karşısına oturmuş arıları seyrederken buldum kendisini. Arı sevdalısı onları izlemek onlarla ilgilenmek hem boş zamanlarını değerlendirdiğini hem kendisine huzur verdiğini söyler. Onun için arılar tam bir hobi


Kış günlerinde kendi el emeği ile yapmış olduğu kütük kovanlar. Şu an üçü de arılı kovan olmuş durumda hayırlısı olsun. Arılarını oğul yöntemi ile çoğaltanlardan dışarıdan ana arı almaz arıcılığa başladığı günden bu yana aynı şekilde sürdürdüğünü biliyorum. Bölmeden ziyade oğul kovanlarının daha sağlıklı olduğunu anlatır.


Bu sene oğul çok olunca meraklı olanlara oğul verdiğini duydum. Bende kendisine takıldım, " Abi oğul dağıtıyormuşsun " diye; oğul çıksın sana da vereyim dedi. Sanki beni bekliyormuş aşağıda görünen kovan hareketlendi. İşte oğul çıkıyor dedim ve çıktı sonra aklıma geldi makina foto ve videosunu çektim.






Erhan abi de bulunan sepet kovanlar sadece oğul için baktığını anlatmıştı bana o kovanlardan hiç bir sezon bal almaz yani bal için değil, sadece oğul bekliyor onlardan, yerli arı moda oldu ya arıcılığa başladığı günden bu yana aynı ırk dışarıdan ana arı almamış, aldıkları da hemen ölmüş. Bu yüzden olsa gerek en sağlıklı arının oğul olduğunu söylemesi. Ben aslında oğulu arı için değil anaarı için istemiştim benim yeterince arım var. Kendisi soğolsun, hem de boş bir kara kovanın bulunmasına rağmen, "istemem kovanı dolduralım" dememe rağmen, "bu oğul senin" "nasibinle gelmişsin ne yapayım" dedi ve oğulu bana hediye etti. Bu sene benim de bir oğulum oldu sayesinde.TEŞEKKÜRLER.






Arıların nereden geldiğni merak edenler olabir. Erhan abiye arıcılığa başlarken bu sepet kovanlardan bir tane Hacı abi (H.Ömer Faruk SOYSAL)hediye etmiş. Birtane sepet kovandan çoğalmış diğerleri.





Oğuldan görüntüler.















Erhan TEZCAN ve Ömer Faruk SOYSAL


KOVANDAN OĞUL ÇIKIŞI

1 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Bünyamin abi, orda tehlikeli konuşmalar var ona göre;
İşin şakası bir yana hayırlısı olsun abi.Ne zevkli bir durum değilmi?