1 Kasım 2008 Cumartesi

YENİ KOVANLAR VE ANAARISI

Kaderine terk edilen kovanlara geçtiğimiz günlerde varroa ilacı yapmıştım ve ayrıca yarım kiloluk kek vermiştim. Bu gün havanın çokgüzel Yaz'dan kalma bir gün olunca hemen kovanları açarak tekrar kontrol ettim. Varroa ilacı olarak kullandığım Formik asit Jel yeni üretilmiş. Ben de bu sayede ilacı denemiş oldum. Sonuç oldukça güzel görünüyor, şu an için bir şeyler yazmak için biraz erken ama yine de ilk incelemelerime göre sonuç olumlu.


Arılar verilen keki yarı yapmışlar. Götürüyorlar keki.





Ana arının fotoğrafları. Renk ve yapı olarak Mahmudiye de yetiştirdiğimiz ana arılara çok benziyor. Bunu ben dış gözlemlerimle söyleyebiliyorum. Önümüzdeki senelerde daha çok inceleme ve belli konularda bilgi sahibi olabilirim. Şu an söyleyebileceklerin ancak bu kadar.




Bu ana arının rengi biraz farklı kahve rengi ayaklar aynı fakat sarı olan bölümü biraz daha koyu kavuniçi rengi veya çok açık kırmızı gibi. Tam olarak ırkını ancak bilim adamları inceleyerek söylebilir ama Biz bu analara yerli ana diyoruz. Önümüzdeki senelerde incelemeye alınarak sonuçları tekrar paylaşacağım inşallah ömrümüz olursa.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Well well well......

Ballı Baba dedi ki...

Kovanların hayırlı olsun. İlaçlama yaptın, beslemeyede başladın süperrrrrr....
Kovan kenarındaki propolisleri topla ziyan olmasın.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Abi böyle fotoğraf çekmeye devam edersen bizim bloğlara hiç bakan olmaz .Biraz insaf .Bilgi akışı ve paylaşım için teşekkürler.
Selamlar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Ayhan abinin dediklerine aynen katılıyorum.