30 Mart 2009 Pazartesi

ÇİFTELER EKİBİ

Bu ekip de başlıkta belirttiğim gibi Çifteler ekibi, soldan sağa doğru İsmail bey, Osman Bey ve Mehmet Bey. Bu üç arkadaş arılarını ve güçlerini birleştirmişler ve bir ekip oluşturmuşlar. İsmail bey ekip lideri Arıcılık Meslek Yüksek Okulu mezunu ve diğer arkadaşlar öğretmen. Geçen sene arılarını bölerek çoğaltmışlar ve ayrıca kendileri için gerekli olan anaarılarını kendileri üretmişler. Bu sene 150 kovanla bahara çıkmışlar.

İsmail bey ve Mehmet bey arılara besleme yaparken.






Geçen sene ürettikleri anaarılardan bir tanesini bu çiftleştirme kutusunda kışlatmışlar. Çiftleşme kutusunda maaşallah çok güzel çıkmış bahara.





Çiftleştirme kutusunda kışlayan anaarının fotoğrafları, İsmail Bey anlattığına göre Karniyol cinsi. Maaşallah çok güzel görünüyor.


Çiftleştirme kutusundaki mevcut hakkında bilgi vermesi açısından bu fotoğrafları attım.Mevcut oldukça iyi durumda aşağıda video çekimi bu çiftleştirme kutusundan çekildi.

Video da daha açık görülebiliyor çerçeveler ve yavru durumları.

3 yorum:

ÇELİK ARICILIK(Arıcılık Teknikeri) dedi ki...

güzel bir ekip olmuş çifteler ekibi. ismail bey merhaba: nasılsınız. çalışmalarınızda başarılar dilerim.hoçakalın. HAYDAR ÇELİK. Arıcılık myo mezunu...hadim myo değil mi?

UĞUR KIRAN dedi ki...

Bünyamin abi o ekiplemi yola devam edeceksin yoksa tek başına mücadeleye devammı?

mahmudiyearicilik dedi ki...

Uğur kardeşim tek başıma devam. Yakın İlçeden arkadaşlar, aynı zamanda arılıklarımız da yakın arılıklarına giderken benim arılığın yanından geçip gidiyorlar. o şekilde tanıştık
ben de onların arılığını ziyaret ettim.
SAYGILAR