Bu günkü konu başlığı ortaya çıktı. Arıcılıkla ilgili eskiden kullanılmış arıcılık malzemeleri. Yukarıda Uzman Arıcılığın ortaklarından Muzaffer bey ve masanın üzerinde küçük bir arı kovanından yapılma sigara küllüğü. Daha doğrusu küllük küçük bir arı kovanı. bir de akvaryum kovan.

Akvaryum kovanın camları yok. Aslında ben bunun aynısını bir arkadaşımızda faal bir şekli ile de görmüştüm.

Sigara küllüğü şeklinde minyatür bir kovan. Ölçüler çok küçük olmasına rağmen çerçeveleri dahi var içinde.

Çerçeveleri ve minik kovanın iç görünümü.
Hacı Ömer ağabey ve Eskişehir'li arıcılarımızdan Emekli öğretmen İsmail ERDOĞAN bey, orada yeni tanıştık. 100 üzeri kovanla çalışan bir arıcı arkadaşımız.
Muzaffer ağabey beni tanıştırırken hemen sayfamı açarak İsmail beye anlatıyor.
Eskilerden söz açılınca, 1340 yılında yazılmış, arıcılık kitabı ortaya çıktı. Tabi Osmanlıca olduğu için hacı abi incelemesine rağmen çözemedi, arapça olsa belki tercüme yapabilirdi ama yok olmadı tabi, yanlızca resimlerine bakmakla yetindik.
Resimler karışmış burada eski arıcılık kitabı aranıyor. Hasan bey ve Muzaffer bey tarafında öyle güzel yere saklamışlar ki kendileri bile zor bulabildi.




Yazarı ve yazıldığı tarih küçük bir parça kağıt ile eklenmiş üzerine. Bu kitaptan kovan resimleri. Kitabın kapak resmi.

Bu oğul yakalama torbası, teknik arıcılıkta oğul olmadığı için sanıyorum, bu günlerde müşteri çıkmıyormuş. Eskiden çok miktarda bu torbadan yaptırıp arıcılara satıldığı belirtildi. Bir tane numune kalmış. Bence güzel birşey hiç istemediğimiz halde oğul çıkabiliyor bu durumlarda büyük kolaylık sağlayacak diye düşünüyorum.

