Fakat bu ağaçlar yıllanmış, yaşlanmış bu yüzden bu ağaların yenilerinin dikilmesi gerekiyor, ne zaman yeticek dememek lazım bizden sonra gelenlere yetişir. Ayşe GÜNEY Başkanımızla yapılan görüşmede, akasya, akağaç, çam türlerinin yanında ıhlamur ağaçlarına da ağırlık verildiğini öğrendim. Çok miktarda da ıhlamur ağacının dikildiğini ve daha dikileceğini söyledi. Bu gün olduğu gibi, bu ağaçlar büyüdüğünde yani gelecekte de ilçemizin arıcılık için iyi olan florasının daha iyi olacağını ümit ediyorum.
Arılarımıza gelince, Sonbaharda 10 çerçeve ile kapattığım arılarım bu günlerde 10 çerçeve ballık koymak için henüz erken olmasına rağmen, havalar birkaç güne kadar iyileşirse yani yağmurlar kesilirse iyi bir bakım yapılacak. 6 çerçeve ile kapattıklarıma birer çerçeve takviye yaparak, katları koymaya başlayacağım inşallah.
Bu kovanıma kat koydum, fakat meçburiyetten oldu. Duvar çerçeveleri haricinde 8 çerçeve duble kapalı yavru bulunuyordu. Havalar yağışlı olduğu için diğer işlemler yapılamadığından, ben de üzerine ballık koyarak, kata da geçen sonbaharda alınan ballı peteklerden 5 adet koydum. Arılar hem açlık sıkıntısı çekmesin, hem de biraz yerleri genişlesin diyerek yaptım bu işlemi, havalar iyileştiği zaman gereğni yaparım. Günü kurtaralım yeter dedik.
Polenciler iş başında, giriş deliği biraz dar gelmeye başlamış, burası Anadolu birden açmak da olmuyor işte, idare etsinler artık. Yavaş yavaş açılacak girişler.

Kovan önündeki papatyalar biçildikten sonraki durumu, bir taraftan da yenileri yetişiyor.
22 Nisan 2010 Perşembe
YAĞMURLAR YAĞDI
Etiketler:
ağaçlandırmaçalışmaları,
arıcılık,
ayşegüney,
lale,
Mahmudiye
7 Nisan 2010 Çarşamba
BAHÇE ÇALIŞMALARI
Hüseyin Bey kabak çekirdeği yerini komple kabağı verdi. Çekirdekleri almak için kabağı kestiğimde ise bu manzara ile karşılaştım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)