14 Mart 2012 Çarşamba

BU SABAH ESKİŞEHİR YOLU VE ŞEHİRDEN GÖRÜNTÜLER


 Bu sabah zorlu yolculuktan sonra şehre ulaştım. Yoldan ve şehrin içinden görüntüler.










11 Mart 2012 Pazar

KÖRÜK BU GÜN YAKILDI


Bu gün körüğümüzü  yakarak 2012 sezonunda ilk defa kovan kapağı açtım. Yerde yer yer kar var, çevremizdeki arıcı arkadaşlarımızdan açlık ölümleri hakkında bilgiler geldikçe kovan açıp üstten baktım bahçedeki kovanlarıma. Aşağıdaki dört adet fotoğraf 5 mart tarihinden kalma karlı bir gündü.




Kuşlar böyle yiyecek bekliyordu. Onun yiyeceğini verdik tabi ki. Kara kara düşünmesine gerek yok.



Arılı kardelen çiçeğini ve bundan sonraki resimler bu gün çekildi.

Bu havada polen aramaya çıkmış, sonunda bulmuş ta polen sepetinde küçük de olsa bir parça polen görünmekte.

Bahçemde bulunan kovanlarımdan kayıp yok fakat her zaman resmini yayınladığım karakovan tam olarak bakamasam da sanıyorum  ölmüş, havalar ısınınca daha iyi belli olacak sanırım.


Kovan örtü bezlerini kaldırarak bu fotolar alındı ve bu kovanlara, yarım kilo kadar kek verildi. Aslında koyu bir şurup daha iyi olacak gibi görünse de hava raporunda yarın ve sonraki üç gün kar yağışlı görünüyor. Aşağıdaki fotoğraf arılıktan bu gün çekildi nerede ise tamamen kapatılmış sessiz ve hareketsiz şekilde duruyor.

4 Mart 2012 Pazar

KARDELENLER







HER ŞEY ZAMANINDA


Henüz kar kalmadı yerden havalara da bakılırsa,  kış hüküm sürüyor. Biraz uzun gibi gelsede bizim yöremiz için normal olması gereken. Fakat mevsimler o kadar dağişti ki, eskiden böyle karlar yağardı diyoruz. Eski kışlar olmuyor diye dert yanardık, şükür bu sene kış kış gibi oldu.




Geçen hafta hava güneşli olunca arılar karda dışarıya çıkmışlar temizlik uçuşu yapmışlar. Beyaz karların üstü sarı sarı olmuş.



Her şey zamanında zamanı gelince, Kardelenler karların altından çıkmış, bu fotoğrafı bu gün çektim, diğer resimler geçen haftadan kalma, Daha kapak açmadık, beklemedeyim, bazı yerlerde arkadaşlar kovanlarına bakım yapıyorlar, ben de izlemekle yetiniyorum. Kardelenler baharı müjdeliyor, az kaldı
arılarıma bakmaya zamanı geliyor. Bu sene kar çok bahar da güzel olacak inşallah.