29 Ocak 2008 Salı

Yatar daire

Bu gün arıcı arkadaşım Kıvırcık Bayram ile birlikte kovan yapımında kullanmak üzere satın almış olduğum yatar daire makinasını Bayram'ın arabasına yükledik ve benim garaja indirdik şimdi bir planya makinası ile kalınlık makinası satın aldık mı işlem tamam işlerimi bu makina çok kolaylaştıracak.

Kara kovan yapacağım söğüt ağacının içini oymuştum boylarını da hazır bayramı yakalamışken bayram'ın ağaç kesme motoru ile boylarını kestik. Daha sonra hemen fotoğraflarını çektim inşallah kara kovan olacak bu sene yetişir mi bilmem fenni kovanlardan zaman kalırsa bu büyük kütüklerden bir karakovan yapacağım.


Bayram'ı (KIVIRCIK) bu gün çok çalıştırdık. Kendisi de arıcı olduğu için arı gibi çalışkan iş olsun itiraz yok. Arkadaşımın arılığından da yakında resimler yayınlayacağım biraz ilçenin dışında arılığı ulaşım sorunu yani blogları gezerken bakıyorum arkadaşlar arıları açıyor bakıyor kimisi aşılanıyor bizim arılarda tık yok havalar burada oldukça soğuk en az 40 günümüz var bakalım bende sitelerde bloglarda gezerek arkadaşların arıcılıkla ilgili çalışmalarını izliyorum dört gözle baharı bekliyorum.



2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Hayırlısı olur inşallah ,allah gönlünüze göre versin,kolay gelsin,iyi çalışmalar

Adsız dedi ki...

Bünyamin bey;
müthiş girişimsiniz.
sizi tebrik ederim.
sağlık ve başarılar dilerim.