20 Şubat 2008 Çarşamba

Çalışmaya Devam

Bu 20 şubat 2008 çalışmaya devam kovan yapımı dışarıda kar var hava biraz ısınıyor demekki karlar erimeye başlamış güneş kendini gösterdi. Bahar gelmeden bu işleri bitirmem lazım yoksa arılara yetişemeyiz arı gibi çalışmamız lazım boş zamanları iyi değerlendirmek gerekir.Öyle değil mi yani. Boşa harcayacak zaman yok zaten hayat çok kısa.
Bu çok amaçlı bir kovan bir tane var dı bende bu sene bir tane daha yapmaya karar verdim çok işe yarıyor. bitirince inşallah tekrar yayınlayacağım reseiden anlaşılacağı gibi üç standart kovan büyüklüğünde yani 30 çerçeve alıyor ayrıca bölme yapmak için ön ve arka tarafına gelen tahtalara yataklar açtım bölme tahtalarını takınca 7 parça oluyor 6 adeti 4 çerçeveli ruşet kovan oluyor. Bir adet de 6 çerçeveli kovan oluyor. Bölme tahtalarını takıp bitirdiğim zaman daha iyi anlaşılacağını sanıyorum. Geçen sene böyle bir kovanı erken ilk baharda ana sıkıntısı çektiğim için böyle büyük kovanda fazla anaarıları kışlattım şu ana kadar durum çok iyi bundan sonra nasıl olur bilemem yani yedek analara bu kovanda bakıyorum. Ayrıca bir konu daha var bölme tahtalarını çakarken aralık bırakıyorum arılarım geçemeyeceği ölçülerde hepsinin kokusu aynı oluyor aradaki bölme tahtası alındığı zaman diğer yanındaki ruşetle birleşmiş oluyor birbirinin kokularına alışık olduğundan anaarısını aldığım ruşet diğer ruşet kovana dahil oluyur.

Bu kovanları Ihlamur ağacından yapıyorum gelen arıcı arkadaşlar kovanları beğendiler aynı zamanda "yapması değil bir de içini doldurması var inşallah baharda içleri de dolar"dediler. Hayırlısı ben bu kadar çalışıyorum arılarım da çalışır içini doldurur inşallah.Hayırlısı.


1 yorum:

Kenan GİŞAN dedi ki...

Sn. Bünyamin Yiğit
O büyük kovanı merak ettim, acaba o kadar büyük kovan kullanışlı oluyurmu?