21 Mayıs 2008 Çarşamba

ESKİŞEHİR TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ARICILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE DESTEK

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğünden Eskişehir Arıcılar Birliği Üyelerine destek amacı ile arılı kovan yardımı yapıldı. Bu gün arılı kovanların dağıtılacağı yerde sabahın erken saatlerinde Eskişehir'li arıcılar toplandı.
Birbirlerinden uzak arılıkları bulunan arı dostları da bu buluşmayı fırsat bilip yine arılar beklenirken arıcılık sohbetleri, mera sohbetleri, bal durumları anlayacağınız konular hep aynı ballı sohbetler.


Birlik Başkanımız Gürbüz TURHAN elinde listelerle geldi. Arı alacakların listesi ile organizasyonu yapıyor. Kendisine başarılı çalışmalarından dolayı Eskişehir'li arıcılar adına teşekkürler.




Listeler yapıldı gün ağarmaya başladı.

Gün ağarınca arı yüklü kamyon arı dağıtılacak yere geldi. Açılan kamyonun arka kapağınadan önceden yapılan sıralamaya göre arılar dağıtılmaya başlandı.


Arılığımdaki yeni misafirler iki adet. Bu kovanlar Tarım il Müdürlüğünün Arıcılar Birliği üyelerine dağıtılan kovanlardan benim hisseme de iki adet düşmüş. Sabah erkenden kovanlarımı teslim alıp saat 06.30 sıralarında Eskişehirden ayrıldım. 07.30 sıralarında Mahmudiye deki arılığımda kovanları yerleştirdim. Kovanın içindeki çerçeveleri kontrol ettim, kayan çerçeveleri düzenleyip kovanlara ballı çıta ile bal takviyesi yaptım. Ne de olsa yoldan geldiler misafirleri iyi ağırlamak lazım. Tabi bu arada Eskişehir Tarım İl Müdürümüze, Eskişehir Arıcılar Birliği Başkanımıza ve bunun yanında emeği geçen tüm yetkilileri Eskişehirli arıcılar adına teşekkür eder saygılar sunarım.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey bereketleri bol olsun,çoğalmaları dileğiyle

UĞUR KIRAN dedi ki...

Hayırlısı olsun abi,ne güzel bir uygulama, eskişehir arıcılar birliğini sizin nezdinizde kutluyorum.
Biz arıcıları destekleyen birilerinin oldugunu bilmek bile yeter bizlere. İyi çalışmalar..