12 Mayıs 2008 Pazartesi

MAHMUDİYE VE AKASYA AĞAÇLARI

Bu güzellikleri sahillerde bahar erken gelen yerlerde birçok arıcı arkadaşlarımız gördü yaşadı bu güzelliği İçanadolu bölgesinde bulunan Eskişehir'in Mahmudiye İlçesinde bu güzellikler yeni başladı. Çiçek açmış ve açmaya çalışan Akasya ağaçları aslında 4-5 gündür açmaya çalışıyor fakat havaların yağışlı gitmesi sebebiyle onlarda biraz gecikti.

Aşağıdaki resimler Mahmudiye'nin sadece bir mahallesinin bir bölümü çayırdan boş alandan uzaktan çektim resimleri dikkat edecek olursanız beyaz çiçekli ağaçların hepsi Akasya ağacı Atalarımız Dedelerimiz dikmiş zamanında, Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum sağ olanların ellerine sağlık Allah uzun sağlıklı ömür versin. Akasya ağaçlarının bir çoğu da çok yaşlı olmasına rağmen devamlı olarak budandığı için olsa gerek her sene baharda çiçek açarlar sokaklar mis gibi akasya çiçeği kokar mevsimin iyi gittiği yıllarda arılarımız bu akasya ağaçlarından faydalanarak bize çok güzel bal verirler.




Resimler büyütüldüğü zaman Akasya ağaçları daha net görünüyor.


İlçemizin içinde bulunan çok miktarda akasya ve meyve ağaçları ve aynı zamanda aşağı yukarı her evin bahçesinde bulunan çiçeklerden arılarımız bol miktarda nektar toplayabilmekte sabit olarak bile arıcılık yapıldığı taktirde bal almada bir sıkıntı yoktur. Ayrıca çevremizde bulunan tarımsal arazilerde çayır tarlalarda mısır, korunga, tohumluk yonca ayçiçeği ekilmektedir. Bunları yazmamda sebep şudur burada bulunan arkadaşlarımızı arıcılık yapmaya teşvik ediyorum. Hiç değilse evinin bahçesine iki kovan arı koysa kendi ballarını üretebileceklerini anlatıyorum. Bu arada ilçemizde toplam kovan sayısı bu arı merasına göre çok az, bu merada bal akıp gidiyor. Önüne bent yapıp balı alacak arıcılar aranıyor.

2 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

inşallah bir fayda sağlar
bizim akasyalar
arılara ve müm şişrmeye gitti
yarısıda yağmurdan yıkandı
başarılar

mahmudiyearicilik dedi ki...

Hayırlısı olsun bizim burada da yağış bekleniyor.Nasipten ötesi olmaz. SELAMLAR