17 Temmuz 2008 Perşembe

ARILIK VE KOMŞU ARILIK

Bu gün yollarda bata çıka çok bozuk olan yoldan arılığa ulaştım. Durum normal çalışıyorlar.



. Arılıktan görüntü.



Arılığın yanında bulunan bostanda kavunlar ve karpuzlar büyümeye başlamış bu sene yine kavun karpuza doyacağız anlaşılan. 20 dekar kavun karpuz ekili .


Henüz daha çok küçükler fakat bir ay içerinde olgunlaşırlar.

Muğla'dan gelen arıcı Osman BALCI arılığının önüde onun ziyaretine gittim. Muğla'lı Bayram Ali nin arıları ile yanyana kovanları Bayram Bey arılıkta yoktu.

Komşu arılık demiştim ya benim arılık ta görünüyor yukarıdaki resimde resmi büyütürseniz karşı tepenin üzerinde.


Arıcı olurda çayı olmazmı hemen Osman bey arılıktaki barakada çayı demledi. Arıcılık sohbeti ile çay olunca iyi gitti. Zaman nasıl geçti anlayamadık. Konular çok tabi karşılıklı bilgi alışverisinden sonra barakadan dışarı çıktığımızda;

Akşam karanlığı çökmüş, ay doğmuş vadalaşma ve komşu arılıktan ayrılış saati geldi. Yolcu yolunda gerek eve doğru ayrılış.

2 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Harika...Ordan evemi gidilir.Orda doğal ortamda sabahın erken vakti,ezan okunurken uyanmak müthiş olurdu...Çocukluğumda torosların yaylalarında gece dışarda uyumak en büyük zevkimdi.Asla çadırı sevmezdim...Hoşça kalın...Arıcı 07 ANTALYA.

Unknown dedi ki...

slm değerli dostum sadece kavun ve karpuza değil sakın olaki kavun ve karpuz çiçeklerinden elde edeceğin balları yabana atma kolay gelsin ürünün bol olsun
ARI VE ARICI DOSTU