2 Ağustos 2008 Cumartesi

(KIVIRCIK) BAYRAM BAL HASADI

Arıcı Bayram(kıvırcık) bu gün kovanlarında bal sağımı yaptı. Sabah hep birlikte arkadaşlar toplanarak Arkadaşımız Bayram'ın arılığına gidildi. Arılar biraz hırçınlık yapsalar da kalabalık gurup olmamız işimizi kolaylaştırdı.iki koldan hep birlikte kovanlardan çerçeveleri alarak kovanlara doldurduk.

Bal süzme işlemine başlamadan önce arkadaşımızın bahçede dinlenme molası ayranlar çaylar içildi sohbet koyu.


Mola bitti bal süzme işlemi başlayacak. Bal süzme işlemi Bayrım'ın kamyonetinde yapıyoruz.

Afyon' dan arıcı arkadaşımız geldi. İzzet Bey biraz mola biraz sohbet.

Bal süzme çadırı olarak kullandığımız araç kasanın üzere çadırlı çok büyük kolaylık oldu. Kovanlardan alınan çerçeveler araca yüklendi ve açık bir alana arılardan uzak bir bölgede rahat rahat bal süzme işlemini gerçekleştirdik. Arıcı İzzet Bey den de eleştiri aldık, Bal süzme çadırı arılığa kurulup orada süzmemiz gerekiyor diye. Bizim bal süzme çadırımız seyyar olunca istediğimiz yere çekerek bu işlemi yaptık.
Arıcı Hasan kolu çevirmeye devam, bir ay boyunca böyle kol devirebileceğini söylüyor tabii süzülen bal kendisine olmak şartıyla.

Bayram ve Hilmi çerçelerde sır bırakmadılar.


Ben de boş dumadım bir şeyler yaptım bu arada Bekir Bey magazinciliğe merak sarmış fotoları çekti.




Aman Arıcı Hasan kendisine süzeceği balların hayaliyle teneke taşmış yere akıyor. Bu arada Arıcı Hasan'ın ballar kovanda daha alınacak süzülecek hadi hayırlısı.


İkindi vakti geçmişti ki verilen bir molada Hilmi bey dinlenme molasında kısa sürede uykuya daldı.

Akşam oluyor işleri kolayladık, Bu arada evden gelen telefonla misafirlerin geldiğini söylediler. İşin çoğu bittiği için ben müsade istedim Arıcı Hasan çavvvv dedi.

Ben ayrılırken doldurulan tenekelerin ve petekli satılacak balların konulduğu kovanlar. Benden sonra neler oldu bilemiyorum. Hasan usta durumu idare etmiştir. Yarın haberler gelir.




5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bu bal taşmalarına sinir olmamak imkansız.Fakat bal tenekesinin altına bundan sonra leğen koymaya karar verdim.Bu sene bir sürü bal ziyan oldu.

Her yerde artık hasat sonu .Heralde bir ay sonra çam balı hariç sezon biter gibime geliyor.

Ballı Baba dedi ki...

Allah bereketinizi artırsın. Eminim tüm yorgunluklarınıza değmiştir...

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
Bereketli olsun. Arılar sokmaz tabi ki o botlar bende de olsa.
Acele bir tanede bana alınıp gönderile.

İlhami Uyar dedi ki...

Allah bereketinizi artırsın,bol kazançlar versin

Arıcı 07 dedi ki...

DEĞERLİ ARKADAŞLAR BEN 31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS ARASI ARILARA UZAKDAN BAKIYORUM.AYRINTILAR EYYAMU-BAHUR ADLI YAZIMDA.OKURSANIZ BİLGİ AKIŞI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.Arıcı 07.Hayati İNAL