11 Eylül 2008 Perşembe

ARILIĞIN ÖNÜNDEKİ YANGIN

Arılığımın önünden geçen Seyidisuyu Deresinin bu sene kurumasıyla içerisinde bulunan sazlık ta kurumuya yüz tutmuştu. Bu gün magandanın birisi bu sazlığı tutuşturmuş, büyük bir yangına sebep olmuş, olay anında ben yoktum olayı gördüğümde ise Derenin içerisi tamamen yanmış çıkan duman benim arı kovanlarının üzerine tabiki neyse olan olmuş, üzücü bir durum bereket arı kovanlarının bulunduğu yere ilerlememiş tabi ki rüzgarın da faydası olmuş bununla geçiştirdiğim için buna şükürler olsun.



Her kimse burayı yakan düşüncesizce hareket etmiş yemyeşil sazlık kül olmuş tabiki içinde barınan canlılarla birlikte. Allah akıl fikir versin ıslah etsin demekten başka bir şey yok şimdilik aşağıda video da yangının sonu elbette çevre dostu olan arıcılarımızın burasını yakan şahsiyete söyleyecek bir sözleri vardır diye düşünüyorum ve videoyu sizlerle paylaşmak istedim.



8 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Bünyamin abi hadi bununla geçmiş olsun, arıların en fazla birazcık fazladan bal yemişlerdir.Arılarının hiç olmamasından iyidir bu durum.Allah beterinden saklasın tüm doğayı ve tüm arıları.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bünyamin abi cam şişelerde sıcak havalarda yangın çıkartmakta bire birdir.Cam mercek görevi yapıp yanındaki otu çöpü tutuşturuyor.Ben buna inanmıyordum,bu sene gözlerimle gördüm.Trakyalı Şenol Ali Osman Çalık ve ben sohbet ederken karşımızda bir yer yanmaya başladı mahallesin içinde sebebi ise atılan cam şişeler.

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey,geçmiş olsun, benim mantığımın almadığı olay,her tarafın barut gibi olduğu şu dönemlerde önüne gelenin istediği yere ateş yakması,çöp vesire yakması,niye bu kadar kayıtsız ve duyarsız bir toplum olduk anlamıyorum.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Bünyemin bey çok büyük geçmiş olsun nice böyle bilgisizce hareket edenler var bu ateşi o bölgede hayvan otlatanlarda yakmış olabilr bizimde başımıza geldi arkadaşın sekiz arısıda yanmış idi şimdi arıcılık tanda sogudu teselli sizi rüzgar ters esmişte bir şey olmamış
kolaygelsin

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Çok değerli bünyamin kardeşim
büyük geçmiş olsun.Zaten her taraf kupkuru bir kıvılcım her yeri tutuşturabilirdi mazallah.Allah korudu, birde rüzgarın arılar tarafına deyilde ters tarafa estiğini anladım.
büyük geçmiş olsun. Dediğin gibi allah akıl fikir versin yapanlara, bir anlık olumsuz düşüncelerini tatmin için yaptıklarına bak...
Sağlıklar diliyorum , olumsuzluklardau uzak iyi çalışmalar diliyorum...

Arıcı 07 dedi ki...

Haydi Arıcı Dost;Geçmiş Olsun.Memleketde aklı çok,fikri yok insan dolu....Yapacak birşey yok.Bizim Antalya'da yangın dev alanı yaktı.Oluyor...Kazanız geçmiş olsun.

Beekeeper Hasan dedi ki...

Bünyamin Bey geçmiş olsun. Çok duyarsız vatandaşlarımız var maalesef. Ben yolculuklarım sırasımnda çok şahit oluyorum. Adam sigarasını içiyor söndürmeden camdan dışarı atıyor. Allah akıl fikir versin. Tekrar geçmiş olsun.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Bünyamin bey geçmiş olsun.İnşallah bir daha tekrar etmez.