21 Eylül 2008 Pazar

KAÇAK BAL

Van'da 11 ton kaçak bal ele geçirildi
21 Eylül 2008 Pazar, 14:08 GÜNCEL
Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda yurda kaçak yollarla getirildiği tespit edilen 11 ton İran balı ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları istihbarat çalışmalar neticesinde, yurda İran'dan kaçak yollarla getirilerek batı illerine götürülmek istenen N.C. yönetimindeki 65 NK 100 plakalı bal yüklü kamyonu takibe aldı.
İlçenin Bebleşin Köyü çıkışında durdurulan kamyonun kasasında 11 ton kaçak İran balı bulundu. Araçtaki balların içinde uyuşturucu olmasından şüphelenen Jandarma ekipleri narkotik köpekleri ile kamyonda arama yaptı.Aramada uyuşturucuya rastlanmadı. Sürücü N.C. gözaltına alındı, kaçak ballar Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi.
Tarih:
BU GÜN YAYINLANAN STAR GAZETESİNDEN ALINMIŞTIR.

2 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

malesef yurdumuza kaçak yollarla giren ballar bizim arıcılarımızı etkiliyor bizim buralarada gürcistandan balı girmiş bunun önüne geçilmeli yetkililer dikkat etmeli

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Değerli kardeşim bu husus bizim görevlilerin yumuşak karnı malesef.
Türki devletlerden ve özelliklede çin'den gelen ballar senelerdir yurdumuza sokulup peynir ekmek gibi satılmaktadır.
sırf bunun önüne geçilmek için günümüzde Birliklerin kuruluşları yapıldı, ama malesef bu gayri kanuni işi yapanların işlerine mani olunamamıştır. Bu daha çok Tarım Bakanlığının ilgili birimlerinin işi birinci derecede.
Etkin ve caydırıcı bir denetim mekanizması geliştiremediler bir türlü. Dilerim şimdiden sonra gerekli önlemleri alırlar...
Size ve Eskişehirli arıcı kardeşlerime sevgi ve selamlar...