20 Eylül 2008 Cumartesi

SEPET KOVAN

Kütük kovanlardan sonra bir de sepet kovan yapmaya karar verdim. Sepet kovan yapacağım fakat buralarda sepet bulmak oldukça zor bu yüzden ilkbahardan bu yana sepet aramama rağmen bulamamıştım. Bu gün bu resimlerini yayınladığım küfeleri satan bir kişi ile karşılaşınca hemen bu iki küfeyi satın aldım. Sepet kovan olmasada benimkiler de küfe kovan olsun.

Küfelerin iç görüntüleri oldukça büyük bunları dolduracak oğul bulabilirmiyim bilmem fakat gelecek sene bahara kovan olacaklar.


Arılığımda her türlü kovandan örnekler olmasınıistiyorum. Baharda bunları da kovan yapıp arılandırmayı düşünüyorum, hem buralarda kara kovan balına oldukça ilgi fazla, bal alamasamda yinede fenni kovanların yanında güzel bir nostalji olarak duracaklar.



5 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Değerli meslektaşım eğer astarı yüzünden pahalı olmazsa istersen sana sepet gönderebilirim.

onderharman dedi ki...

biran bu küfeleriniçinin bal ve arı ile dolu oldugunu hayal ettim müthişbirşey olurdu çalışmalarınızda başarılar diliyorum...

muratakın dedi ki...

Bünyamin Bey:
Arı sepetinin tepesi sivri olur seninki çaresizlikten arılığımda çeşit bulunsun diye düşünmüşsünüz ama bahara çok var belki gereği düşünülebilir.
Saygılar.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Ali Bey
İlginiz için teşekkürler, astarı yüzenden pahalı olur dediğiniz gibi.
Murat Hocam yokluktan yapıyorum sadece çesit olsun diye.
Önder Beyin söylediği gibi bunların içini arı ile doldurabilirsek, Müthiş bir şey olur tabi. Sepet şeklinde olmasa da yatırarak kütük kovan şeklinde de kullanabilirim. Bahara daha çok var hayırlısı
İlginiz için teşekkürler.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Bunu msn dende konuşmuştuk Bünyamin bey kardeşim. Aslında arıcılıkta bir geri dönüş gibi gözüküyorsada, o da bir çeşni.
göstermelik arılıkta olması güzel bir şey.Çünkü insana şevk veriyor arıcılık işinde . ben öyle düşünüyorum.merak ve azminden dolayı tebrik ediyorum.
Bu duygularla Karaelmas diyarından size ve Eskişehirli arıcı kardeşlerime saygı,sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...