24 Kasım 2008 Pazartesi

ŞİDDETLİ RÜZGAR

Cumartesi günü ve akşamı esen kuvvetli rüzgar dan sonra Halil beyin pazar günü kovanlarını kontrol için arılığına gideceğini söylemesi üzerine hem ziyaret hem de geçen hafta Zonguldak'tan Salih ağabeyin göndermiş olduğu almak için pazar günü Halil BİLEN'in arılığına gitmek için Mahmudiye'den hareket edeceğim telefon çaldı. Telefonda Yusuf usta sen arılığı bulamazsın beni de al beraber gidelim demesi üzerine doğru Eskişehir Yusuf Usta ile evinin önünde buluştuktan sonra hep beraber Arılığın yolunu tuttuk.

Arılığa vardığımızdaki manzara bu şekilde gördük. Halil BİLEN'de bizim önümüzden yeni gelmiş arılığa toplamaya zaman kalmadan biz gelmişiz. Kovanların üzerinde kovan kapağından sonra bir de çatılar vardı, bu çatılar rüzgardan uçmuş sadece açılan kovan kapağı yok her şey nolmal yanlız biraz ortalık dağılmış o kadar.


Arılığa geliş nedenlerinden biri de çiftleştirme kutularında kışlatılan anaarıları kontrol etmek son durumlarını görmek.

Diğer kovanların aksine ana kutularının önlerinde arılar mevcut.

Ana kutuları tek tek açılarak son kontrolleri yapıldı. Bardaklarına son defa olarak şurupları dolduruldu.

Ana kutusundan alınan bir petek bol miktarda yumurta ve kapalı göz.

Üç çerçeve olmasına rağmen mevcutları oldukça güzel maşallah.

Bu arada Yusuf Usta 26 numaranın fotoğrafını çekmeye çalışırken ben onu fotoğrafladım. 26 numara mı onun resmi aşağıda onu da net olarak yakaladım.


İşte Meşhur 26 numaralı ana.


Strafor kutuların yanında üç adet te ahşap kutu var. Bunlar da da anaarı kışlatılıyor. Yukarıdaki resim de ahşap çiftleştirme kutusunun iç görüntüsü.

Halil BİLEN ve Yusuf Usta Ağaç kutuları sarıp sarmaladılar. Son kontroller yapıldı, Bahara görüşmek üzere vedalaşıldı. İnşallah Baharda görüşürüz.



Halil BİLEN'in damızlık kolonisinden bir görüntü. Bu havada hayırlısı olsun bakalım. Espiriler patlatılıyor. Açmayalım diye uyarmama rağmen kovan açıldı. Arada bir havalandırmak ta gerekiyormuş. Öyle söylediler ben söylemedim. Neticede havalandırma da yaptık, fotoğrafı da aldık tabii.

İş bitiminde arılığın görüntüsü aşağıda ki gibi olmuştu. Bu arada çayımız demleniyordu, zaten en çok ben yoruldum bir yorgunluk çayı iyi gelir demem üzerine Halil ile Yusuf ustanın tepkileri yukarıdaki fotoğrafta görülüyor. Ne mi? yaptım, sadece fotoğrafları çektim.



Yukarıda belirtmiştim Zonguldak Kozlu' dan Salih ağabey polen kapanlı kovan bana bir tane numune numune göndermiş SAĞOLSUN. Kendisini çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarıma yapmış olduğu katkılarından dolayı.

Polen kapanlı kovandan çeşitli görüntüler.

4 yorum:

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Merhaba Bünyamin bey
Malesef her yerde şiddetli rüzgar etkisini göstermiş. Ufak tefek zararlar vermiş ne yapabiliriz.
Strafor ana kutuları sizi epeyce zorlamışa benziyor. Bende o hususla ilgili bir yazı hazırlıyorum azcık farklı ama.
Kolay gelsin diyorum... Size,Halil beye ve Yusuf ustaya Karaeelmas Diyarından selamlar gönderiyorum...

Hayyam dedi ki...

Dostum ŞU numune kovanı iyice resimle kontrol et ve ok verirsen bizde isteyelim olurmu :)

UĞUR KIRAN dedi ki...

Hayırlısı olsun abi,siz kışa tam hazırlanmışsınız.İyi dinlenmeler öyleyse.:)

HB dedi ki...

Numune kovanla ilgili benim gördüğüm bir olumsuzluk ki bu değiştirilebilir...

Polen kutusu kovanın yan tarafından açılıyor. Bitişik düzendeki kovanlarda bu durum sıkıntı yaratabilir.

Bir de Bünyamin abi için bir tavsiye...

Siz siz olun magazincilerle fazla takılmayın.