1 Kasım 2008 Cumartesi

KASIM ÇİÇEĞİ

Kasım ayına geldik, kış kapıda derken son 3 gündür hava sıcaklığının normalin üzerinde olmasından öncesinde de yağışların olması. Ortalık yemyeşil oldu ve bağzı kır çiçekleri de kendilerini gösterdiler çiçek açmaya başladılar.




Arılar gündüz polene çalışıyorlar. Kovan kapısında bulunan kovan nöbetçileri gelen her arıyı kontrol ediyorlar.













RUŞET KOVAN


Havanın güzel olmasını fırsat bilerek bu gün ruşet kovanlarda bulunan anaarılarımı ve dış görünüş itibarı ile şüpheli görünen kovanlarımı kontrol etme fırsatını iyi değerlendirdim.



Davetsiz misafir sarıca arı anında karede yerini aldı.

Ruşet kovandaki ana arının durumu iyi yumurta ve yavru durumu iyi, balı iyi. Aşağıdaki fotoğraf tam net olarak çıkmamış.




KOVANLARIMDAN

Hava güzel zaman da bol olunca hemen arılığa giderek kovanları açarak hem ilaçlamanın sonuçlarını hem de son durumlarını görmek için kovan açtım.



Kovanda bal stokları iyi durumda.



Anaarımız peteklerin üzerinde geziniyor







Kovanda yavru durumu da güzel maaşallah. Ben üzerime düşeni yapmaya çalıştım. Balı aldıktan sonra ilaçlama, anaarıyı teşvik beslemesi ve sonra tekrar ilaçlama şu an durumları çok iyi görünüyor. Hayırlısı inşallah kışı kayıpsız atlatırım.


2 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Bünyamin abi, maşallah maşallah nazar değmesin.Keşke tüm kovanlarımızın durumu böyle olsa.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

BÜNYAMİN BEY ARININ CİNSİ İTALYAN OLUNCA KOVANLARDA BÖYLE GÜZEL OLUR İNSANA ZEVK VERİR MAŞALLAH GÜZELDE BAKMIŞSIN BİZDE ARILAR YAVRUYU KESTİ BU MANZARA KISMETSE BAHARA KALDI ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN