18 Aralık 2008 Perşembe

SEBAHATTİN USTA

Hem arıcı, Hem de Mobilyacı Sebahattin usta. Kendisini EMKO Sanayi Sitesinde bulunan dükkanın da vaya arılığında da diyebiliriz ziyaret ettim. Kovanlarını Mobilya atölyesinin arkasında bulunan bahçede kışlatıyor bu sene.


Arıcı muhabetinden sonra yapılacak olan kovanların çizimleri hakkında karşılık değerlendirme yaptık. Hafta sonu inşallah ilk numuneler yapılacak ve yine çevremizde arıcı arkaşlarla bir değerlendirme yapıldıktan sonra duruma göre yapılacak değişiklik olursa ona göre gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra kovanlarımızın yapımına başlanılacak.






Mobilya dükkanının arkasında bulunan bahçede kışlayan arı kovanlarından görüntü. Sebahattin usta da bizim gibi hobi olarak arıcılık yapıyor. Aynı zamanda kış günlerinde fırsat buldukça kovan imalatı yapıyor. Kendisi arıcılık yaptığı için ölçülerin ne kadar önemli olduğunu bildiği için yapılan kovanlar daha güzel oluyor. Yapılacak çalışmalar için hafta sonu görüşmek üzere arılıktan ayrıldık.

5 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Yiğit o kadar hesap kitap yaptığınıza göre ustamız standartlara dikkat eden ve ödün vermeyen birine benziyor,yeni projeniz hayırlı uğurlu olsun,ortaya çıkacak güzellikleri inşallah bizimle paylaşısınız,çalışmalarınızda başarılar,yaşamınızda sağlık dileklerimle

Hayyam dedi ki...

Dostum
yapılsın numuneler de bir görelim bakalım.Diyeceksin ki sen kovana doymazmısın .Doymuyorum mslf

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
Kovanları tel örgü dışına koymasın bir daha.
Saygılarımla

mahmudiyearicilik dedi ki...

İlhami Bey inşallah iyi bir şey çıkacak ortaya öyle umuyorum.

Hayyam dostum arılığında kovan koyacak yerin kalmadı diye düşünüyordum ki aklıma geldi. Yeni yaptığın arılıkta daha yer vardır. Sonucu hep birlikte göreceğiz. Numuneler ortaya çıksın ondan sonra.

Yusuf Usta tel örgü dışındakiler yer değiştirmiş.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Abi kovan imalatı veya ölçülendirmesi konusunda yeni bir tasarımmı yapıyorsunuz acaba.