25 Ocak 2009 Pazar

KAR KALKTI

Arılığın çevresinden kar 23.01.2008 tarihinde kalktı. Sadece yukarıda bulunan resimdeki görülen kar yığını kaldı. Arılığımın çeveresi aşağıdaki resimde görülüyor.

Bu fotolar bu gün sabah çekildi. Hava çok bulutlu büyük ihtimal yağmur yağacak.

Bu gün sabah arılığın çevresinde gezerken çiğdem çiçeğini gördüm. Kar kalkar kalkmaz çiçek açmış. Henüz biraz erken gibi ama o da bahar geldi diye çiçek açmış.

Sabah arılık kontrol edildikten sonra dün olduğu gibi bu gün de Eskişehir' yola çıkılacak. Günler önce yapımına başlamış olduğumuz 3 adet dadant kovanın yapımına devam edilecek.

Sebehattin ustanın oğlu Cihan o 5 çerçevelik ruşet kovanları toplarken bizde usta ile Dadant kovanların taban tahtalarını bitirdik. Kovanlar aynı zamanda polen tuzaklı olarak yaptık. Cihan da dadant kovanların yanında poz verdi.


Kovanların uçma tahtaları ve kapakları Sebehattin usta tarafından tamamlanacak.




Kovanın uçuş tahtası ve ön tarafının yapımı konusunda yapılan fikir alışverişinden sonra varılan karara göre uçuş tahtası yapılacak.



Bu gün yapılan ruşet kovanlar ve arka planda daha önceden yapılmış olan standart kovanlardan bir görüntü.




İşleri bitirince, Yusuf GÜRBÜZ ve ekibin çıta çakmakla meşgul olduğunu gelen telefondan öğrenmemiz üzerine Sebahattin usta ile birlikte ekibin çıta çaktığı atelyede ziyaret ettik. Yapılan ikramlar için teşekkürler Yusuf Usta.


Ekip orada, Mustafa Kemal Paşa'dan ziyarete gelen Enver abi de ekibe yakalanmış, Bu sayede de kendisi ile tanışma fırsatını yakalamış olduk, herkes işin bir ucundan tutmuş, hızlı bir şekilde çıta çakma işlemi devam ediyor. İki gündür çerçeve çakıyorlar, ne yapacaklarsa bu kadar çerçeveyi hayırlısı. Anlaşılan o ki bu sene vadi zorlu geçecek.



1 yorum:

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

Sayın Bünyamin Yiğit:
Polen kapanlarının yapımında zorluk çekersen acelesi yok nasılsa biraz bekle beraber yaparız.