12 Nisan 2009 Pazar

ARICILIK VE DOĞAL HAYAT

Arıcılık aynı zamanda iyi bir doğa tutkunu yapıyor insanı. Görüp de daha önce farkına varmadığımız güzellikleri görüyor ve yaşıyorum. Bir gün boyunca arılıkta çalıştıktan sonra, tabi ki yorgunluk çöküyor insanın üzerine. O yorgunlukla akşam yemeği yiyip çayımı içtikten sonra erkenden çadıra uzandım. Uyuyup kalmışım, bir uyandım saat 02.45 uykuyu aldık ama daha sabaha çok var. Tekrar uyumak için yatsamda uyku yok, sağa sola dönerek bir saat geçirdikten sonra kalktım ve yukarıdaki fotoğrafı çektim. Fotoğrafta ay'ın batışını görüntüledim. Ay batarken ortalık yavaş yavaş ağarmaya başladı.

Hemen bir ateş yaktım. Bu sabah biraz serin. Ateş iyi oldu hem ısındım hemde közde çay demleyip sabah kahvaltımı hazırladım.

Kovandan yaptığım küçük masada kahvaltı sofrası hazır. Çayımız da demlenmiş çok güzel, her nedense bu közde demlenen çay bir başka galiba. Belki de hiç farkı yoktur ama bana daha bir güzel geliyor. Çay bahane tabi doğa ile baş başa olmak güzel.

Bu yukarıdaki fotoğraf otomatik çekim çok güzel olmasada çözdük işi bundan sonra tek başıma olsam da fotolar çekilebilecek. Otomatik çekimde de güzel bir şey yakalamış sabah hava soğuk diye yazmıştım yukarıda arabanın camına dikkat edilirse kırağı düşmüş, sabah ki soğuk o yüzden.


Çayımız oldu kahvaltı hazır, kahvaltımı yapayım. Bu gün yapılacak iş çok. Arılıkta kalmanın faydaları. Arılar güneş doğar doğman sabah erkenden çalışmaya başlıyorlar. Arıları günün her saatinde izlemek mümkün oluyor.



Bu da arılığımın kuş bakışı görüntüsü, yakında bulunan tepenin üstünden çektim. Bu tepenin gölgesi düşüyor arılığın üstüne.



Sarı sarı çiçekler açmış güzel bir görüntü benim çok hoşuma gitti. Tabiki arıların da hoşuna gitmiş olacak ki, birin bir diğerine dolaşıyorlar.



Bu çiçeğin ismini bilmiyorum ama plastik yapma çiçek gibi, görüntüsü çok güzel.





Yukarıdaki resim ise Sarıcakaya'nın su deposu bulan tepeden görüntüsü, sabah alışveriş için Sarıcakaya'ya gittim, dönüşte ise İsmail Bey'in arılığına uğradım fakat ses seda yok fotoğrafın çekildiği yerden arılık ta net olarak görünüyor. Arılıkta çalışan olmayınca kendi arılığıma döndün.

2 yorum:

muratakın dedi ki...

Bünyamin bey:
Arada bir doğal hayata dönmek gerekiyor.
açık havada ki uykuya doyum olmuyor.
Bulunduğun yerler arıcılar için bir nimet değerini bilmek gerekir.

Ahh şimdi orada olmak vardı, isli çayı içmek vardı.
neyse iyi çalışmalar.

Unknown dedi ki...

Bünyamin bey resimleriniz çok güzel
benim de çok sevdiğim şeyleri yapıyorsunuz tebrikler,doğayla baş başa olmayı bende seviyorum,
arılığınızın hemen yanında olmanız çok iyi olmuş.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

selamlar saygılar.