4 Nisan 2009 Cumartesi

İŞLER YOLUNDA

Havaların iyileşmesi, Sakar Deresinde bir haftada kendini gösterdi. Arılar hızlandı, bakalım bu sene arıların hızına yetişebilecekmiyim.

Kovanların geneli böyle olmasına rağmen yine de arada numunelik bulunuyor. Yani dört çerçeveli üç adet kovan yerinde sayıyorlar gibi hayırlısı. Geçtiğimiz sene bu şekilde olanları kendi haline bırakmıştım. takviye yapmamıştım yani. Bu sene biraz takviye yapmayı düşünüyorum. Yarın onlara da bir gaz verelim bakalım ne olacak.




Bu gün kovanların hepsini elden geçirdim. Geçen haftaya göre durum çok değişmiş, işler yolunda görünüyor. Tabi arının hızına yetişebilirsem. Sadece bu fotoğrafları çektim ve yayınlıyorum. Durum güzel olunca başladım bende koşturmaya koşturma esnasında fotoğraf çekmeye vakit bile bulamadım. Beş çerçevelik ruşet kovan sıkışmış, büyük kovana aktarılacak gün boyunca arılara çerçeve vermekle geçti. Arı yavruya yatınca, tüketim de hızlanmış bu yüzden bu gün arılara daha önce kovanın kuluçkalıktan almış olduğum ballı çerçeveleri verdim. Bal stokları azalmıştı kovanlara birer tane ballı çerçeve ve ayrıca yumurta yapması için düzgün kabarmış petek verdim. Yarına çok iş var.

3 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selam
bünyamin abi
kovanaların maşallahı var
durum iyi görünüyor

UĞUR KIRAN dedi ki...

Usta arıcının arılarıda böyle olmalı.Durumlar iyi görünüyor abi, haydı hayırlısı.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

selam Bünyamin bey
maşallah gerçektende çok güzel gözüküyorlar nazar almasın.
Ama yaymışsın çerçeveleri hava sıcak olsada hemen kapayın hem üşümesin ve hemde gerçekten nazar almasım.
Bol bereketli bir yıl diliyorum.
Karaelmas Diyarından saygı,sevgi ve selamlar gönderiyorum...