30 Mayıs 2009 Cumartesi

BU GÜN BİR OĞUL DAHA

Arıcılığa yeni başlayan arkadaşımız Özer bu gün Eskişehir'e gitmiş. Onun bahçesinde bulunan bir kovan arısı onu beklemeden oğula çıkmış. Ne yapsın ki hemen telefon Mahmudiye de nöbetçi arıcı var, "alo oğul vermiş kovana alabilirmisin" tabi hemen gittim ağaçta demişlerdi telefonda ama, oğul yer değiştirmiş.

Komşusunun kömürlüğünün çatısının saçağında. Hava bulutlanmıştı yağmur yağdı yağacak, ben gelmesem oğul kömürlüğe girecekmiş galiba. Bir kısım arı zaten açık olan camdan içeriye girmiş içeride uçuyorlar. Hava kapalı yağmur yağdı yağacak, acele etmek lazım hemen çabuk bir şekilde bir kovan hazırlayıp oğulun altına gittim.


Yeni arıcı arkadaşımız yok o yüzden bir elimle, kovanı yukarıya kaldırarak, bir elimle de oğulu yavaşça kovanın içerisine doğru süpürdüm. Zaten elimle değer değmez kovanın içerisine düştü.


Kovanı daha önceden hazırlamış olduğum sandalyenin üzerine koyduğum varilin üzerine bırakarak, kovanın üstüne bir bez örttüm.


Çatının üstünde kalan parçaları da alarak kovanın içine silktim. Ana arı kovana girmişti. Çünkü dışarıda uçuşan arılar kovanın önünden uçma deliğinden girmeye başladılar.








İşlem tamamlandı. Hayırlı olsun arkadaşımıza, kovanı bir idi iki oldu.


Arıların yoğun bir şekilde uçuş deliğinden içeriye girişleri. Arılar kovan girdiler ki yağmur çilemeye başladı. Hemen kovanı alarak Özer'in bahçesine taşıdım. Bu arada yağmur az da olsa yağmaya başladı.

1 yorum:

muratakın dedi ki...

Nöbetçi arıcı !!!!