26 Haziran 2009 Cuma

İLÇE DIŞINDA BULUNAN ARILIĞIMIZI DOLAŞTIK

İlçe dışında bulunan arılığımı ve çevresinde bulunan tarlaların durumunu incelemek üzere yardımcım Berdan ile kısa bir gezinti yaptık. Bu sene arılığımızın çevresinde bulunan tarlalarda Ayçiçeği de var. Fotoğrafını net çekememişim, şu an daha 35-40 cm. boyundalar, çiçeklenmesine zaman var. Yukarıdaki fotoğrafta yonca tarlası, yoncalar biçilmiş, balya yapılmış, henüz tarlanın içerisinde bulunuyor. Bu balyalar toplanacak, sulama işlemleri yapılacak, yonca büyüyecek ve çiçek açacak bizim kovanları da bu arılığa taşırsak, yonca çiçeğinden faydalanacak.


Yine yakın çevremizde bulunan mısır tarlası, mısırdan süper polen taşıyor arılar. Sonbaharda atılacak yumurtalardan çıkacak, kış arılarımızın poleni büyük ihtimalle bu tarladan gelecek.


Yukarıdaki fotoğraflarda Seyidisuyu deresinin kenarından çekildi. Yağmur yağmayınca dere bu sene de kurumaya yüz tuttu. Görüldüğü gibi otlar kurumuş.




Bu gezi sırasında sıcaktan bunalan Berdan Pompalarla çıkartılan yer altı suyunda elini yüzünü yıkayarak serinlemeye çalışıyor.






Eskişehir Osmangazi Üniversitesitesine bağlı Mahmudiye Meslek Yüksek Okulu Güzel şeyler yapılıyor. Mahmudiye M.Y.O.' nun Konferans salonunda son günlerde tehlikeli boyut kazan Kırım Kongo Kanamalı ateşi hastalığı ve korunma yolları konusunda Konferans verilerek halkı bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.


OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MAHMUDİYE MESLEK YÜKSEK OKULUNUN bahçesinden bir görüntü. Halil abi ile birlikte konferans salonuna giderken.



Konu ile ilgili olarak Veteriner Hekim Erdinç YUVA slaytlar eşliğinde, faydalı bilgiler aktarıyor. Aynı zamanda kendisi bu sene arıcılığa da başladı. Arıcı arkadaşımız. Aynı zamanda Mahmudiye Meslek Yüksek Okulunda Derslere de giriyor.


Yapılan Toplantıya katılım oldukça yüksek olması gözlerden kaçmadı tabi. Konuya ilgi oldukça fazla oldu. Mahmudiye halkından.

Toplantı bitiminde Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Muzaffer ALKIŞ'ı odasında ziyaret ettik. Kendisine yapmış olduğu ikramlar ve göstermiş olduğu yakın ili ve alakadan dolayı buradan teşekkür ediyorum.

Okuldan ayrılış, Muzaffer Bey ve Erdinç Bey kapıya kadar çıkarak bizleri uğurladılar.


BİRAZ DA ÇİÇEKLER



Bu görüntülerdeki çiçek Aslanağzı olarak bilinen bahçelerimizde çok miktarda bulunan bir çiçek. Bu çiçeğe bizim bal arılarının konduğunu doğrusu görmemiştim. Daha çok siyah renkli büyük eşek arısı diye bildiğimiz arılar konar ve çiçeğin ağızandan içeriye girdiğini çok gördüm.
Hatta bizim bal arılarının bu çiçeğin içine giremeyeceklerini sanırdım hep. Görüntüler gösteriyor ki bal arıları da bu çiçeğe konuyor ve içerisine girmeden polen toplamasını beceriyor.



Aslanağzı çiçeklerinden bir görüntü.

Hiç yorum yok: