5 Haziran 2009 Cuma

YENİ ARICILAR

Maskelerden yüzleri görünmese de resimdeki yeni arıcı arkadaşlar İlçemiz Tarım Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Ali Bey, Erdinç Bey, Veteriner Sağlık Teknisyeni İbrahim Bey ve Ben.
Birer kovan istemeleri zerine kendilerine üç kovan,temin ettim. İlk olarak da kovanlara kat atmakla işe başladılar. Hayırlısı olsun, Balları bol olur inşallah. Arıcılık hastalığı onlara da bulaştı ya arkası gelir. Önümüzdeki senelerde kovan sayılarını arttırarak sürdürürler inşallah.

Kat atılırken yapılması gerekenler hakkında,dilimiz döndüğünce kendilerini bilgilendirdim. Yapılacakları dikkatle dinleyip merak ettiklerini sordular, gerekli cevapları verdim. Bu gidişle yakında beni geçerler, iyi bir arıcı olurlar.


Bu küçük ruşet benim çiftleştirme kutusu olarak kullandığım ruşetlerden bir tanesi nerede ise oğul verecek çok sıkış halde idi. Biraz rahatlattım, bölme yapmam gerekiyordu akşam üzeri olduğundan kat attım. Kattaki petekleri de kabartsınlar, anası çok hızlı çıktı maaşallah.Daha sonra bölüp diğer boş olan bir ana kutusunu arılandırırım.




Bu küçük oğul Erhan ağabeyden hemen benim boş olan çiftleştirme kutusuna aldık. İkiye bölerek iki kutu daha arılanmış oldu, analı halde.


Oğul daldan kovana silkilerek kovan dışına dökülen arıların kovana girişleri. Videolarda da yayınlamıştım bu olayı.

1 yorum:

HB dedi ki...

Uygulamalı arıcılık gezisi de düzenlersiniz yakında Eskişehir civarına.

Kursiyerlere kat atılacak değil zayıf arı vereceksiniz ki nasıl olmuyormuş görsünler.