28 Temmuz 2009 Salı

ARILIKTAN GÖRÜNTÜLER

Arılıktan görüntü, Kangal dikenleri insan boyunca yükseldi. Birkısım açan çiçekleri solmaya başladı, bir kısmı daha yeni yeni açmaya devam ediyor.

Dikenlerin üzerinde bizim arıların yerine yabancı arılar cirit atıyor. Nedense bizimkiler başka yöne çalışıyorlar burunlarının dibindeki kangal dikenlerinin çiçeklerine bakan yok gibi. Yukarıda polen sepetlerini doldurmuş.




Bahçemden güzellikler, çiçekler açtı. Etrafa güzel kokular yayıyor. Yaz günü değil sanki ilkbahar gibi.

Aşağıda ruşet kovanın çalışmasından bir görüntü. Küçük bir kovancık diyebiliriz. Dört çerçeve arısı var. Anaarısı döllenip geldi. Yumurtaya devam ediyor. Sonbahara kadar ruşeti dolduracak gibi görünüyor. Kek veya şurup yani besleme yapmıyorum, kendi halinde ilerliyor.


3 yorum:

d.m.t dedi ki...

Selamlar; karışık bir bahçeniz var!
Arka planda asma; leylandi; sarmaşıklar ve kral kızları birde leylak var sanırım!!!
Benim sevdiğim şekilde böyle:) Bitkilerin iç içe olması hoşuma gidiyor. Doğal ortam gibi! Ancak sarmaşıklar bazen yeni fidelere dolanarak problem oluşturabilirler. Dikkat edin:)

Gösterdiğiniz beyaz çiçeğin ismini biliyor musunuz?
Ben bir eczanenin önünde görmüştüm bu çiçeği; tohum yapsın alırım dedim. Ancak birkaç hafta sonra baktım bitkiyi sökmüşler; yerine gül ekilmiş:)

Bir de bu çiçeğe benzeyen bir yaban otu var. Bizim burada adına “mandalak” derler. Ayçiçek tarlalarında var şu an! Arılar çiçeğine bayılıyor. Ancak yeşil yaprakları afedersiniz acı ve pis kokuyor.
Neyse çiçeğin ismini biliyorsanız öğrenmek isterim. Ona göre çiçekçilerden arayabilirim!
Kolay gelsin; selamlar.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Sorduğunuz beyaz çiçek arılar tarafından çok sevilen bir çiçek yabancı bir ismi var ama bizim buralarda ezan saatinde açtığı için ezan çiçeği deniyor. Her çiçek bir ceviz büyüklüğünde koza yapıyor kozanın içinde yüzlerce tohum oluyor. Bu sene geçti artık, gelecek sene nasip olursa tohumundan gönderirim olur biter. Çiçekçilerden aramanıza gerek yok yani.
Selamlar

d.m.t dedi ki...

Anlaştık:)
Ben de sizde olmayan tohumlardan gönderirim ödeşiriz!