22 Temmuz 2009 Çarşamba

YONCA TARLALARI

Arılarımı götürdüğüm işletmenin tohumluk olarak bırakılan yonca tarlalarından bir kısmı yonca çiçeklenmeye başlamıştı ve biçimimi yapıldı. Aslında bu tarlalar da tohumluk olarak bırakılacaktı benim bildiğim kadarı ile, olmadı.
İşletmede bulunan hayvanların yiyecekleri bu tarlalardan karşılanıyor. Bu tarihten 20-25 gün önce işletmede yangın çıktığını duymuştuk. Bu yangında stokta bulunan yonca balyaları da yanınca, balya ihtiyacını karşılamak için bir bölüm yonca tarlası için biçim kararı çıktı tabii ki.
Hayırlısı olsun kalanı da çok zaten buradaki arılara yeter artar. Yonca da çiçeklenmeye başladı. Sonuç nasıl olur bilemem ama bizde yoncadan, bal akımı yeni başlayacak.



3 yorum:

Arif UYSAL dedi ki...

Abi iyi çalışmalar.Aşağıdaki ruşet dikkatimi çekti. Bende de var ancak benimki yan taraftan çalışıyor.Ayrıca balda çok güzel gözüküyor.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Yiğit sezonu çok iyi sonuçlar alarak bitirmeni dilerim,kolay gelsin.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Bünyemin bey zaman zaman hesaplar çarşıya uymuyor ama yinede biz beklentilerimizi ortaya atıyoruz işte yinede arılar için bir kısım kalmış şanslısın bizim ayçicekleri sezonda gümledi yapacak bir şey yok hepsi allahtan kısmette ne var ise o olacak
kolaygelsin