5 Ağustos 2009 Çarşamba

BAL, KARA KOVAN

Bölge bölge arıcılık sezonu kapanırken, Bizim bölgemizde de sona yaklaşılıyor. Bu sene bal az oluşundan olsa gerek, geçtiğimiz sezon bağ bozumu veye şenlik havasında geçen bal sağım işlemleri bu sene bal tadı vermiyor. Olana Allah bereket versin.




Bal sağım işlemleri yaparken bu sene fotoğraf makinamızın bir özelliğini daha keşfettim. Bu güzel fotoğrafları öyle yakalayabildim. İki kovanın balını aldım. Hem de en iyi dediğim kovanların ballarını aldım. Türkiye ortalamasını tutturabilirsem şapkayı havaya atacağım. Sezon başında bu sene değişik bir yıl olduğunu hem yazmıştım hemde görüştüğüm arıcı arkaşlarla bu görüşlerimi paylaşmıştım. Sonuç ortada, zaten hedefleri de buna göre koyduğum için benim için çok fazla süpriz olmadı diyebilirim.














Bu sezon balımızın rengi geçtiğmiz sezonlara göre biraz daha koyu renkli. Tad olarak ise bal gibi bal. Ne diyebilirim ki. Kendimin değil asıl olan müşterilerimizin beğenmesi tabi. Zaten kendim beğenmediğim balı başkalarına sunmam.







Behçemden görüntüler,



Yukarıdaki fotoğraf bahçemden değil tabi, özlem duyduğum bir bahçe görüntüsü, inşallah bana da nasip olur, herkese nasip olsun.


Domatesler kızarmaya başladı. Sırık domates, nerede ise boyuma yaklaştı.







Bu salatalıkın bir değişiği acur diyorlar, salatalık diye diktik ama olsun bu da başka bir güzellik.




Domatesler ve benim bahçem.







Kandil gecesi ay'ın doğuşu yukarıda, aşağıda ise boşalmış arılıktan görüntü üç beş kovan ve ruşet kovanlarım.






Bu yabani çeçek ama renginden dolayı mı nedir çok güzel bir görüntüsü var, arılar da çok seviyor. Renk mavi verdiği polenin rengi ise tam olmasada nerede ise beyaz renkli.



Bu çiçekler dikenlerin ortasında maviş maviş açıyor, dikenlerin sarı sarı çiçekleri de arılar tarafından çok ca ziyaret ediliyor. Aşağıda.







Vişne ağacımda vişneler hala duruyor. Yağmur yağınca kurtlandığı söylendiği için toplamadım. Hala dalında bu şekilde duruyor. Gerçi ben kurt göremiyorum ama öyle söylüyorlar. Gözlük takıp bakacak değilim ya vişnelere. Aşağıda ise vişne ağacının yanında elma ağacı iki sene önce aşı yapmıştım, bu sene nasip olursa meyvesinin tadına bakacağım.








Bunlar da bahçemdeki karakovanlarım.

Karakovanın çalışmasına bakarak, bir de arka kapağı açıp bakmak istedim. Hemen hazırlıkları yaparak, kapağı açtım.











































Karakovan ile ilgili resimleri yorumsuz yayınlıyorum. Resimler zaten herşeyi anlatıyor. Kara kovandan daha bal almadım. Hayırlısı olsun beklesin bakalım on gün daha en son sıra ona gelecek. Bu sene yine süpriz yaptı ama bende ona sezon sonunda süprizim var.

4 yorum:

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Selamlar
Bereketli olsun hocam iyi günler

Unknown dedi ki...

Bünyamin abi hasatın hayırlı ve bereketli olsun,bizlerle
paylaştığın birbirinden güzel resimlerin içinde ayriyeten teşekkürler,çalışmalarında başarılar diler saygılar sunuyorum.

muratakın dedi ki...

Sayın Bünyamin Bey:

Hasat yapmışsınız hayırlı olsun da Kara kovan için acele etme havalar serinlesin sıcakta yayılır gider her yer bal olur, yağmaya da meydan verirsin.

Havalar soğuyunca petek gevrek ve sert olur, hemde sırlanmış olur daha rahat alırsınız.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
sayın bunyamın yiğit
blogların arşivlerine bakma sırası senin bloğdaydı
2008-2009 hepsini inceledim güzeldi
iyi püf noktalar yakaladım
başarılar