29 Ağustos 2009 Cumartesi

TRAKYA USULU SEPET KOVAN

Trakya usulu sepet, gelecek sene inşallah arılığımızda yerini alacak, Arılığımda her yöreye ait kovanlardan nostalji amaclı olarak bulundurmak istiyorum. Bahçemdeki arılıkta sabit olarak bulunacaklar inşallah.



Sepet kovanımız bu gün Trakya'dan geldi. Benim körükçüm kovanı inceliyor.





Bu gün güzel bir süpriz yaptı Murat Hocam Trakya'dan ziyaretime gelmiş, MSN de yaptığımız sohbette sepet kovanları konuşurken bu sepetleri anlatmıştı. Bu gün gelirken de bir tane hediye getirmiş. Trakya'da belki önemli olmayabilir ama benim için çok büyük ve anlamlı bir hediye kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.



Arıcılar birbirinin kokusunu uzaktan alabiliyor demekki, Mahmudiye li arıcı arkadaşımız Hasan KANSIZ da, sağolsun, gelerek arı hakkında yapılan sohbetimize dahil oldu.


Ramazan ayı olması sebebi ile hocamı gerektiği gibi ağırlayamadık, ama birbaşka zaman eksiklerimizi telaffi etme fırsatı verir inşallah. Sohbetimize katılan Erhan ağabey magazinciliği de arkadaşımız Hasan KANSIZ yaptı.






Bu resim de dışarıda bulunan arılığımdan çekildi bu gün. Uzaklarda Çifteler İlçesi yönünde yine anız tarlaları yakmışlar. Allah akıl fikir versin, ıslah etsin inşallah, Son kalan kovanlarım burada yakında bunlarda buradan alınarak kışlama yerlerine dönecekler.

3 yorum:

erbabarici dedi ki...

Merhaba abi..
Bugünkü sohbet güzeldi Murat Hocamda Maşallah sohbeti bol arkadaş güzel bir anı oldu.....

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

S.A. Üstat sepet kovanın hayırlı içi arı ve bal dolsun bizde bir söz vardır hoca hocayı tekkede hacı hacıyı mekkede bulur derler demekki arıcılarda birbirini buluyorlar ne manidarsın sen sanal alem

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Bunyemin bey sepetin hayırlı olsun murat hocam sana hediyeni taktim etmiş inşallah içi önce arı sonra bal dolar sende beklentini almış olursun birde bu ortamda olmak varidi valla ne arı sohpeti sarmıştır keyifli olmuştur heral ,mutlugunuz daim olsun başarınız taktir bulsun kolaygelsin