27 Eylül 2009 Pazar

SONBAHAR MAHALLİ AT YARIŞLARI

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Eskişehir Valiliği Mahmudiye İlçesi Sonbahar Mahalli At Yarışları, Bu gün ilçemizde başladı. At yarışları bu gün ve bir de önümüzdeki hafta pazar günü yapılacak.


İlçemiz Mahmudiye Hipodrumundan görüntüler ve bu gün yapılacak olan 4 yarışta birinci gelecek olan atların sahiplerine verilecek olan kupalar şeref tirübününde yerini almış durumda. Henüz yarışın başlamasına 2 saat olmasına rağmen ilgi oldukça fazla.


Şölen havası içerisinde atların gösterileri ve palyonçolar, faytonların geçişi, fotoğraflayamadığımız, bir sürü etkinlik, güzel bir açılış oldu. Bu sene İlçemizden katılım her zaman olduğu gibi yüksek olması normal, fakat bir başka katılım da yarışacak atların da fazla olması dikkatimi çekti. Birinci koşu Anadolu Tarım İşletmesi Kupa Koşusu, kayıtlı at sayısı 7 mesafesi 1200m. ikramiyesi 2500Tl., ikinci koşu Mahmudiye Kaymakamlık Kupa koşusu, kayıtlı at sayısı 19 mesafesi 1600m. ikramiyesi 3.000Tl , üçüncü koşu, Vali Kupa Koşusu kayıtlı at sayısı 12 mesafesi 2000m. ikramiyesi 5.000Tl, dördüncü koşu Tarım İl Müdürlüğü Kupa Koşusu kayıtlı at sayısı 18 mesafesi 2000m. ikramiyesi 3.500Tl



Güzel değişik, eğlenceli bir hafta sonu geçirdik, İlçemiz için çok hareketli bir gün diyebilirim.

1 yorum:

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Allah neşeli günlerinizi daim eyler inşallah...