2 Ekim 2009 Cuma

KARA KOVAN

Erhan ağabeyden gelen iki adet kütük karakovan yapmak için bu gün çalışmalara başladım. Bu gün kütükleri ortadan ikiye bölerek içini oydum. Bu işlemi yaparken İbrahim geldi onu da epey çalıştırdım.



Kabataslak oyma işlemini bitirtik. Bundan sonra ince işçilik var boş zamanlarımda o işlemleri de yaparım artık.



Oyma işlemi bittikten sona iki payçayı bir birinin üzerine koydum. Böyle bir şey çıktı ortaya, yan tarafta ikinci kütük de bekliyor.

Bayağı bir uğraştan sonra bu görüntüyü görünce doğrusu insan mutlu oluyor. İşin zor tarafı bitti sayılır. Kalanı yavaş yavaş yapar bitiririm nasıl olsa baharda kullanılacak.

6 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Abi hayırlı olsun süper oldu, ancak tam ortadan yarmasaydın. Diğer kütüğü tam ortadan yarma 1/3 den yar ki bakım zamanı altını üste çevirip alt tarafı rahatlıkla açabilirsin. Arılar 1/3 den aşağısına petekleri yandan yapıştırmaz.
Seneye güzel bir oğul yakışır bu kovana. Şimdiden bereketi bol olsun. İşin bitince gel benim kapıda 1.5 metre boyunda 80cm çapında 2 tane var içleri oyulacak:)
Boş kalmazsın, burda ağaç bol...

HB dedi ki...

Abi kütük işlerine fazla bulaşma bence...

Madem bulaştın getir dolduralım.

Haftasonu Garnizon Kupası görüntülerini bekliyoruz ayrıca...

Yapacaksan öpebilme yeteneği olan kütük yap.

Bir gün gelir dersin bu kütük öpsün hepinizi.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Yiğit uğraşınız kolay gelsin,kovan üretime geçtiğinde bu zahmetleri unutturur inşallah.Saygılarımla

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Selamünaleyküm Üstat
Hayırlı olsun kara kovanın içi bereketli olsun üstatım kullandıgın malzeme çam'mı kaç metre boyunda ve kaç cm.çapında bıçkıda ikiye böldükten sonra iç kısmı aiırken negibi aletler kullandın bilgi verirsen memnun olurum önümüz kış belki yapabilirım selamlar çam veya başka ne agaç olabilir

mahmudiyearicilik dedi ki...

Başkanım bu gün ikisini de aynı şekilde ortadan bölerek oyma işlemleri bitti. Bundan sonra yaparsan dediğiniz gibi olabilir çok mantıklı, tecrübe işte, zaten bunun için yayınlıyorum ki hem ben hende okuyanlar faydalansın diye katkılarınız için teşekkürler. Kütüklere gelince boş bir zamanımda hallederiz inşallah.
iyi dileklerde bulunan arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
SAYGILAR

ÇAYLI dedi ki...

abi hayırlı olsun allah sonunu hayreylesin inşallah bol ve verimli sene olur selamlar