20 Kasım 2009 Cuma

KARAKOVANLAR BİTTİ


Karakovan yapımında kullanmış olduğum bir tür rende. Kovanın iç bölümünü düzeltmek için kullandım. Dört yönden çekilmiş fotoğrafları. Çamlıhemşin işi Ömer ağabey orada yaptırdı ve oradan getirtti.









Karakovan ile bir ruşet kovan yan yana.


Son rutuşlar yapıyorum, Bundan sonraki işlemler baharda yapılacak inşallah. Ön kapaklar tam olarak sabitlemedim içerisine arı koymadan önce ön kapakların da açılması gerekiyor bu yüzden tam olarak sabitlemedim.




Karakovanların görüntüleri, Birisi dik, birisi de yatay olarak tasarladım. Çevremdeki karakovancılar aslında ikisinin de dik olarak yapmamı istediler, sonuçta bu şekle karar verdim, hem de ikisinin arasındaki farkı da görebilmiş olacağım.

Arıların aşağıya doğru petek örmeyi daha çok sevdiğinden dik olarak yapılan daha avantajlı gibi görünsede ben ikisin den de ümitliyim. Çok fark olacağını tahmin etmiyorum. Çok fark olursa ilerleyen zamanlarda değişiklik yapabilirim.




Karakovanların arkadan görüntüsü.


Şimdi bir konu kaldı, bu kovanları boyasakmı, ağaç koruyucu pinoteks ile boyamayı düşünüyordum ama karakovanların boyanmadığını bildiğimden kendi doğal haliyle bırakmayı tercih ettim. Karakovanların altında bulunan kovan da geçen senelerde yaptığım bir kovan içindeki bölme tahtalarını koyduğum zaman 6 adet 5 çerçeveli ve 1 adet 7 çerçeveli kovan oluyor. Bölme tahtalarını alındığı zaman kocaman bir kovan oluyor. Kovanın boyu 140 cm.


Büyük kovanın içinden görüntüsü.






Murat AKIN hocam Eskişehir'e gelmiş Eşkişehir'de Uzman Arıcılıkta görüştük sohbet ettik.



Arıcı arkadaşımızın göndermiş olduğu çiçek tohumları ve çiçekler elime ulaştı kendisine teşekkür ediyorum. Baharda bahçemde değişik türlerde çiçekler de bulunacak inşallah, Baharda ekip yaz günlerinde bakacağım artık, aynı zamanda güzellikleri hep birlikte paylaşacağım tabi.


Kaktüs bende birkaç çeşidi var ama bu hediye geldi, Kargoda bozulmadan gelebilmiş, pakatleme çok güzeldi.


Böyle ikisini de bir saksıya diktim. İnşallah problem olmaz. İkisi birden tutar büyürse tekrar saksılarını değiştirip ayrı ayrı saksılara alırım.

4 yorum:

d.m.t dedi ki...

Bünyamin bey; çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Büyük kaktüsünüz kaynana kafası! Büyüyünce kocaman bir şey olacak:) Pembe çiçek açacak!
Küçük kaktüsünüz yılan kaktüs; uzayıp sarkacak; kırmızı çiçek açacak!
Yaprakları çıtkırıldım olan çiçek echeveria (bir tür sukulent)! Güzelliği yapraklarında; ileride yapma çiçek gibi olacak!
Minicik olanlar ise aşkın gözyaşı(sukulent)! Onlarda büyüyüp koca adam olacak!
Kargoda ancak bu kadar oldu kusura kalmayın.En miniklerini göndermek durumunda kaldım.
Sağlıcakla kalın; selamlar.

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

Dikenli çiçekmi olur elinize batar.ama yinede
Elinize batınca göndereni anarsınız, eğer batmasaydı hiç aklınıza gelmez unuturdunuz.

Kargoya büyük çiçek verildi de kabul etmedimi yoksa

mahmudiyearicilik dedi ki...

büyük çiçekler kargoda zarar görebilir. Ayrıca dikenli çiçek demişsiniz. Çiçek açtığında güzelliği görünce şaşıracaksınız, çok güzel çiçekleri, süper bir görüntü.
SAYGILAR

muratakın dedi ki...

Sayın Bünyamin Bey:

Sizin o rende dediğiniz aletin biraz daha düz şekilde olanın adı "IÇKI" dah çok arabacılar, kürek sapı, balta sapı gibi işleri yapanlar kullanır