18 Şubat 2010 Perşembe

ARILIKTA YANGIN

Bu gün yapılacak işler vardı fakat bazen istenmeyen olaylar bir anda gelişebiliyor. Kendini bilmez birisinin arılığın yanındaki kuru otları yakması sonucunda arılıkta büyük bir yangın meydana gelmiş, hemen söndürmeye çalıştım ama olacak gibi değil, Mahmudiye Belediyesi İtfaiyeden yardım istedim. Şükür anında geldi itfaiye yukarıda İtfaiye görevlisi Özer KURNAZ duyarlılığı ve yangına müdahalede göstermiş olduğu yardımlarından dolayı kendisine buradan teşekkür ediyorum.



Fotoğraflar yangın söndürüldükten sonra çekildi. Zeten insanın aklına gelmiyor ki. Yangın söndürdükten sonra çektim bu görüntüleri.
Olacak bunlar hayırlısı olsun, diyecek söz bulamıyorum. Aslında söyleyecek çok söz var da söylemeyeceğim. Yangın çıkartanı tesbit ettim gibi, Allah'tan kendi adıma sabır diliyorum.
Bayağı büyük bir alan yandı tek tesellim arıların çoğunluğu bu arılıkta değildi. Bu da sevindirici bir olay. Daha neler yaşayacağız bakalım.

20 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

bünyamin kardeşim,
büyük geçmiş olsun inşaallah fazla bir zararınız yoktur.
Allah
daha beterinden korusun.

Unknown dedi ki...

abi büyük geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış.

TUYSAL dedi ki...

Selam, geçmiş olsun.

HB dedi ki...

Amcam, geçmiş olsun.

BOZKIR KARTALI dedi ki...

Geçmiş olsun..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bünyamin bey geçmiş olsun. Gördüğüm kadarıyla arılık civarı yangına çok musaitmiş hemde bu mevsimde yanması bayağı düşündürücü. Arılık civarında arıcılar devamlı önlem almalılar. Biz Trakyaya gittiğimizde anıza arı koyar isek etrafını daire şeklinde sürdürmeye çalışırız.
Anız ve kurumuş otlar dinamit fitili gibi, bunları arılık civarında yok etmek gerekli. Hayırlı bir sezon diliyorum. Hoşça kalın.

muratakın dedi ki...

Sayın Bünyamin Bey:

Arıcıların başına gelen sizinde başına gelmiş.
Zararınız olmaması iyi bir durum.
Büyük geçmiş olsun.

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Bünyamin Abi çok büyük geçmiş olsun.Senin adına çok üzüldüm.Yakanlarıda şiddetle ve nefretle kınıyorum.Canını sıkmamaya çalış.Saygılarımla....

ARICISERKAN67 dedi ki...

Yakınlarımızda ilaçlama vede anız yakma gibi işleri yapmadan önce biz arıcılara söylememeleri bizler için felaketle sonuçlanabiliyor.Arılığınızın tamamı burada olmaması elbette sizin için teselli ama zayi olan varsa olmasa daha iyi değilmiydi.Umarım o arkadaş hatasını anlar ve gelip hatasını telafi eder.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Ali bey yangına müsait arılığın içindeki otlar biçildi, onlar yerde kaldı sonra büyük boy kangal dikenleri olduğu yerde duruyordu zaten bir temizlik yapılması gerekiyordu fakat bu mevsim de yangın olmaz dedim.
Yaptığım arastırmaya göre birisi gelerek kasıtlı olarak yakmış tahmin ediyorum yoksa yangın çıkması mümkün değil. arılığın içindeki kuru otlar yakılmış yani. Şükür itfaiye gelince hemen söndürdük, büyük bir alanda bulunan kuru otlar yandı onlarla birlikte tabi yanan başka canlılar da yanmıştır. Derenin kenarında bulunan ağaçlar yanmış. Arıları kurtardık yani, buna şükür "sakalımızı kestiler yani daha gür olarak yenisi gelir."

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Bünyamin bey geçmiş olsun.

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Sayın Bünyamin Usta geçmiş olsun Allah daha büyügünden saklasın yldan geldim şuan saat 00.50 bloglara bakayım derken senin bu haberi okudum büyük geçmiş olsun

muhteşem turunç dedi ki...

Abi geçmiş olsaun..

ARICI MESUT dedi ki...

Abi çok geçmiş olsun

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey geçmiş olsun,maalesef böyle sorumsuz ve bilinçsiz kişiler mevcut,düşünmüyorki otlarla beraber nice canlıyı yaktığını ve zarar verdiğini,Allah beterinden korusun.İyi çalışmalar,kolay gelsin.

caylak07arici dedi ki...

ARKADAŞ GEÇMİŞ OLSUN UMARIM BÖYLE OLAYLAR BİR DAHA YAŞANMAZ

ÇAYLI dedi ki...

KARDEŞİM BÜYÜK GEÇMİŞOLSUN

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Bünyamin abi,geçmiş olsun,Saglıcakla kalın.

Hüseyin Yavuz dedi ki...

Allah beterinden saklasın,geçmiş olsun abi...

HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN dedi ki...

Abi zararını9n olmaması sevindirici büyük geçmiş olsun