24 Şubat 2010 Çarşamba

ERİK AĞACI



Bu fotoğrafları bu gün çektim. Mahmudiye de erik ağacı da şaşırmış bu mevsimde çiçek açmış, hayırlısı diyelim, erik çiçek açmış teşvik şurubuna başlamalı mı ki.



Bu Görüntüler de elma ağacından, Mart kapıdan baktırmazsa eğer, bir türlü gelmeyen kışın ardından, bahar da erken gelecek gibi. Martta olabilecek soğuklara karşı gerekli önlem olarak, arılarımı biraz daha sıkıştırdım. Hayırlısı, dışarıdan az da olsa polen geliyor.

Yakında elma ağaçları da çiçek açarsa şaşırmam. Bu sene böyle, mevsime göre hareket ederek gereken işlemleri yapıyorum. Kış değil bundan sonra bahar gelsin, çiçekler açsın ki arılar da dışarıda birşeyler bulabilsin.

4 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Bünyamin abi bahar erken geleceğe benziyor.Sezonun bereketli geçmesi dileğiyle.Saglıcakla kalın.

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli Bünyamin bey,yurdumuzun değişik yörelerinden izlenimlerde görüyoruzki,pekçok yerde bademler ve erik ağaçları çiçeklenmeye başladı,öncelikle ayazlara yakalanmadan bahara geçiş yapabilirlerse bu yıl bolluk olacak demektir,tersini düşünmek bile istemiyoruz ama olursada yapacak birşey yok,İnşallah herşey yolunda gider ,arılarda ve bizlerde alacağımızı alırız,iyi çalışmalar kolay gelsin.

ÇAYLI dedi ki...

SLM albendende okadar .bizde ciceklenme birazdaha fazla gibi ben korkuyorum 2Cye düşüncecikekleri soguk vuruyor allah bilir genede..

muratakın dedi ki...

Sayın Bünyamin Bey:

Resimleri sakarda çekmedin değilmi?
Eğer öyleyse onlar kırağıdan gidici hiç güvenme.
Ben daha aşı yapacağım
desene iki gün sonra mart geliyor.