10 Şubat 2010 Çarşamba

HAVA GÜZEL OLUNCA

Bu gün hava güzel olunca, arılar da kendilerini dışarıya attılar. Çalışmaya başladılar, polen toplamaya çıkmışlar ama, bu mevsimde polen miktarı da çok az, yine de buluyorlar.

Yerlerde açan beyaz çiğdem çiçekleri ve üzerinde bir arı, polen toplamaya çalışıyor.

Bu toplamış olduğu polen ile kovanına dönen bir işçi. Fotoğrafta görüldüğü gibi, çok az bir polen bulabilmiş polen sepetleri nerede ise boş gibi. Baharda polen sepetçikleri dolu olarak güzel görüntülerde buluşmak üzere. Kış bir türlü gelmedi, bu sene burası İçanadolu iklimi değil, Ege bölgesi gibi ılık ve kar yerine yağmur yağışlı olarak geçti, iki defa kar yağdı. Akşam sabaha kadar yağan kar, ertesi günü öğleden sonra yerden kalktı.
Bu sene de böyle geçiyor hayırlısı, Mart kapıdan baktıracak gibi, yada bu sene kış olmadı diyeceğiz. Bu günden sonra da kış gelsin diye beklemiyorum, bundan sonra bahar gelsin diyorum.

3 yorum:

ÇAYLI dedi ki...

slm hemşerim allah bilirbiz yorum yapmayalım yarın ne olur bilemeyizki..ne verirse hayırlısını versin inşallah

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey,bu yıl yağış oranlarında uzun yıllar ortalamalarının üzerinde yağış aldı tüm bölgeler,halende çoğu yerde kar ve yağmur yağışı var,barajlar doldu,inşallah bu bereket her alanda ürün olarak geri döner.Başarı ve sağlık dileklerimle,hoşca kalın.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Bünyamin abikolay gelsin.Sezonun iyi geçmesi dileğiyle .Saglıcakla kalın.