16 Şubat 2010 Salı

KÖRÜĞÜMÜZÜ YAKTIK

Körüğümüzü yaktık, bu sene sezonu açtık hayırlısı ile, kovanları kontrol ettim. Bu sene havaların iyi gitmesi bizler için iyi olmadı. Beklenen sonuç ortaya çıktı. Bu sene kış firelerim var. Hayırlısı olsun kalan sağlar yeter artar.
Bundan sonrası için gerekli önlemleri alarak yolumuza devam edeceğiz. Kış süresince uçan arılarım zayıflamış. Ömrünü tamamlayanlar bir avuç arı ile kalmış fakat arı olmaz yani onları fire hanesine yani kış kayıplarına dahil ettim.

Bazı kovanlar yavruya başlamış ve yukarıda görüldüğü gibi kapalı yavrular da var. Bir kısmı ise henüz yumurtaya başlamamış.




Fotoğraf çekerken bu anaarı da kendini göstermek için olsa gerek ortaya çıkarak, poz veriyor. Ben de tabi fotoğrafladım.


Sevindirici konular da var tabi küçük ana kutularında kışlayan arılarımdan hiç kayıp yok. Hepsi güçlü kovan gibiler. Bu olay da tabii ki sevindirici bir olay. Yukarıdaki örtü bezi ana kutusunun
örtü bezi bu şekilde görünce moralim bozuldu fakat arı içerisinde çok güzel durumda görünce hemen örtü bezini değiştirdim.

Bu günlerde havaların güzel olmasını değerlendirip Mart ayında gelebilecek olan soğuklara karşı önlem olarak arılarımı sıkıştırdım. Bal stokları azalan kovanların duvar çerçevelerini ballı çerçeveler ile değiştirdim.
Henüz dışarıda bir şey yok tek tük polen gelse de çok az, şuruplama için henüz erken hayırlısı olsun bu arada varoa mücadelesi için amitraz içerikli duman ile akşam üzeri ilaçladım.


Fotoğraflarda görülen güçlü arılar genelde bölgemizin arıları arı ırkı da çok önemli, Bu sezonda inşallah kendi bölgemizin arılarından çoğaltmak istiyorum. Dışarıdan gelen anaarıların kovanlarına gözle görülür bir şekilde fark ortaya çıkıyor. Herkesin kendi arısının güzel olduğu bir kere daha ortaya çıkıyor.


Yeni sezonda bütün arıcı arkadaşlarıma bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Bu gün çok güzel geçti, akşam ne çabuk oldu anlayamadım. Arılarıma kavuştum bundan sonra ufak ufak işler açılır bundan sonra boş durmak yok. Çalışmaya kaldığımız yerden devam.

6 yorum:

demircioğlu dedi ki...

kontrolleriniz hep böyle güzel geçsin inşallah. bolluk ve bereket içinde bir sezon geçirmeniz dileğiyle,allah kolaylıklar versin.

ÇAYLI dedi ki...

slm.dostum körügün kokusu nu özlemişim.bende buğün actım pek körüge ihtiyacım olmadı kayıpların icin tecrübelerimize ışık tutar düşüncesindeyim inşallah bende biran önce kavuşurum.şimdilik evin yanındakilerle idare ediyorum.

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

merhabalar. bu ilk kontrolun hayırlı olması ve tüm arıcılarımızın güzel bir sezon geçirmesini diliyorum. yavaş yavaş sıcaklar ilerlerken arıya hasretgünlerin uzakta kalacağını düşünmek insanı heyacanlandırıyor güzel bir sezonda paylaşımlarınızı takip edebilmek dileğimle saygılarımı sunuyorum

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
bünyamin abi
yavruya erken başlayanlar muğladır
başlamayanlar kafkastır
kafkas marttan evvel yumurtaya başlamaz
size arkadaş tavsiyesi yerli ırkla devam edin
sezon hayırlı olsun

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Yeni sezon hayırlı olsun.

mahmudiyearicilik dedi ki...

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Taşkın bende muğla ırkı kovan bildiğim kadarı ile yok. Erken yavrunun sebebi ise ben havalara bağlıyorum.
Saygılar