23 Mart 2010 Salı

BAHAR GELDİ

Baharın güzelliklerinden arılı çiçek resimleri.

Yavru uçuran bir kovan. geçen sonbaharda katlı olarak kışlatmak istemiştim, havaların iyi gitmesi mevcut azalması sonucunda, Sonbaharda katta iki çerçeve arı kalması üzerine, bu iki çerçeve arı da alt kata silkerek katı alınarak kuluçkalık olarak kışlatıldı. Bu günlerde durumu çok güzel, bende kendisini eski kovandan alarak temiz bir kovana aktardım.
Bu sene kovanların altı geçtiğimiz senelere oranla daha temiz durumda, Bir türlü gelmeyen kış mevsiminden sonra olanlar gayet normal, kovanlarda nem olayı da yok denecek kadar az, yanlızca iki kovanda taban tahtasında nem olayı vardı, o kovanlar da değiştirildi.


Hacı ağabeyin küçük karakovanı, bu gün onun da bahar bakımı yapıldı. Bal sağımı köprü denilen bölüme kadar olan petekler kesilerek yapılan karakovanlarda, bal sağımından sonra yapılmış olan petekler ve ön kısımda bulunan peteklerin alt kısımları kesilerek alındı. Arka kapaktan körükle duman verilince arılan kovanın önüne çıktılar.


Hacı ağabey küçük kütükkovanı ile görülüyor. Hacı ağabeyin deyimi ile, kütükkovan bizim bu bölge için yapılacaksa, bu kovanı gösterek bu kovandan dört parmak daha geniş olsa iyi olacağı anlatmasına rağmen, benim yaptığım kütük kovanlar bu kovandan çok büyük 4-5 kat daha büyük diyebilirim. Bakalım usta tarafından daha incelemedi, geçer notu nasıl alacaklar ben de merak ediyorum.


Geçenlerde bahçede bulunan gül ağaçlarının budadıktan sonra yukarıda görülen 30 cm. boyundaki dalları keserek, köklenmesi için evdeki çiçek saksının yanına diktim.



Şimdi işin ilginç yanı kaktüs çiçeğinin saksısına dikmem, dikilen gül dalları köksüz köklenmesi için bol suya ihtiyacı var. Kaktüs çiçeğinin ise tam tersine suya ihtiyacı çok az. Neyse hayırlısı bu işlem denek için yaptım, köklenme olayı gerçekleşirse istediğim gül çiçeğini köklendirip çoğaltabilirim. Son görüntüler bu şekilde, olacak gibi görünüyor.

2 yorum:

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Bünyamin Abi yeni sezonun hayırlı olsun.Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum...

Arzu dedi ki...

Merhabalar
cok güzel bir site hazırlamışsınız sizi tebrik ederim
Dilerim 2010 yılında balınınz cok olur.
ben size bir şey sormak istiyorum , benim babam da kendi çapında arıcılık yapıyor.
geçenlerde ona özel bir kara kovan geldi. internetten arastırıdm ama bilgi bulamadim. Babam kara kovanı nasıl hazırlamalı ?
Bilgi vermeniz mümkün mü?
teşekkürler
arzuzu73@yahoo.com.tr