7 Nisan 2010 Çarşamba

BAHÇE ÇALIŞMALARI

Arıcılıktan kalan zamanlarımı bahçe işleri ile uğraşarak değerlendiriyorum. Bu sene bahçeye kabak ekmek istediğimi arıcı arkadaşlarla yapılan sohbet esnasında söyleyince. Uzman arıcılık tan Hüseyin Bey kendisinde çok güzel kabak olduğunu söyleyince ben de çekirdeğinden istedim.
Hüseyin Bey kabak çekirdeği yerini komple kabağı verdi. Çekirdekleri almak için kabağı kestiğimde ise bu manzara ile karşılaştım.




Kabak tohumlarını almakta geçikmişim demek ki. Kabağın içinde çekirdekler yeşillenmiş, kök salmış.



Köklenmiş de olsa bunlardan 10 tane ayırarak, küçük plastik bardakların altlarını delerek plastik bardaklara diktim. Daha doğrusu zedelemeden gübreli toprak ile plastik saksılara gömdüm.

Netice ne olacak bilmiyorum. İnşallah iyi olur, topraktan çıkabilirlerse toprağa indiririm. Olmazsa iptal eder, hersene diktiğim ak kabak denilen cinsten ekerim.

8 yorum:

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Bünyamin Abi.Eğer direk güneş ışığı görmezlerse gelişirler.Ama güneşi direk alırlarsa yanıveriyorlar.Geçen yıl aynısı banimde başımdan geçtide.Kolay gelsin

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Bünyamin bey ,uğraşılar çoğalıyor,umarım kayıp vermezsiniz kabak tohumlarından,başarı ve kolaylıklar diliyorum.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

bünyeminbey yeni sezonun hayırlı çalışmaların bereketli olsun ben olsamo kabakları ekmez ve yemezdim buradan görüntü ya genetigi ile oynanmış veya hormon bulaşmış meyva icinde togum normalde dış kap cürümeden yeşermez bu olay gecen yıl başka bitkilerdede yaşandı ve imha edildi yinede sen bilirsin
kolaygelsin

mahmudiyearicilik dedi ki...

Teşekkürler Ali Osman abi, hormon bulaşmış olduğunu yazmışsın gereği yapılacak yani imha edeceğim. İlhami abi tohumlar imha edilecek, kendi yetiştirdiğimiz ürünleri genelde hormonsuz olarak yetiştirmek amacımız.
Yenilerini dikerim başka kabak tohumları var.Ali Osman abi kabakları ekmemin bir sebebi de arılar çiçeklerinden azami derecede faydalanıyor. çok olmasada yine de çiçeği için ekiyorum.
Saygılar.

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Usta işlerinde başarılar dilerim Kabagı senden kaymagı benden selamlar

mahmudiyearicilik dedi ki...

Tamam Mustafa abi senin dediğin gibi olsun. Hele bir kabakları yetiştirelim gerisi kolay.

Adsız dedi ki...

Bünyaminciğim merhaba ben Muzaffer epeyi uğraştım sonunda sana mesaj göndermeye muaffak olduğumu sanıyorum.Konu kabak yorum yapan arkadaşlar hep uydurmuşlar o kabakta hormon değil fenni gübre de kullanılmadı.Yorumcu arkadaşlara ve sana selamlarımı sunarım.

muratakın dedi ki...

Bünyamin Bey:

İyi bir kabak olsaydı Muzaffer Bey size verdirmezdi onu.
Hüseyin de sever öyle işleri.
Hani derler ya "kabak tadı verdi"

Bırak artık kabaklar yeşersin kol salsınlar.