21 Mayıs 2010 Cuma

ARICILIKTA SIKINTILI GÜNLER

Akasyalar geçmiş yıllarda olduğu gibi az da olsa çiçek açtı, hava şartları yüzünden arılarımız gerektiği kadar yararlanamıyor. Havalar bir türlü düzene girmedi. Arıcılık yönünden de sıkıntılı günler yaşıyoruz.
Bu gün çektiğim yavru uçuşu, bu fotoğrafın ardından yani 15-20dk. sonra yağmur yağmaya başladı. Akşam olduğunda hala yağmur yağıyordu. Sabah erken sağatlerinden itibaren, arılarımız da günü iyi kullanmak adına fırsat bulduğunda hemen dışarı çıkıyorlar.

Kat verdiğimiz bir kovan, Boş kalan yerleri doldurmaya çalışıyor.





4 yorum:

Unknown dedi ki...

abi havalar hepimizin problemi olmaya devam ediyor ! ama bu işlerin balans ayarını yapan yüce mevlam mutlaka en hayırlısını verecektir.bu vesileyle izlere iyi verimli bir sezon dileklerimle ,kalın sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Bünyamin bey hayırlı sezonlar,selamlar.

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Bünyamin bey ,aynı şikayetler dikkat ederseniz muhtelif bölgelerde var,ne diyelim bundan sonrası daha iyi olur inşallah.Tabiiki arılarıda geriletmemek için gereken yapılmalı,kolaylıklar diliyor saygılar sunuyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Bünyamin Bey.

Yine de halinize şükretmelisiniz.Siz yağmurdan dolayı nektardan yeterince yararlanamdığınızdan muzdaripsiniz biz ise soğuktan.Bizim arılar gelişme bile gösteremiyorlar.

SLM ve Muhabbetle...