10 Aralık 2010 Cuma

KIŞ GELDİ

10 Aralık 2010 Kış geliyor galiba. Bu gün hava soğudu.Mevsimler bizim buralarda da değişti. Arılarımız ile ilgili yapılması gereken işlemleri yaptık güzelce kapattık bakalım bahar gelmesini büyük bir sabır ile bekleyeceğiz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Sonbahar, buralarda bahar havasında geçti. Kış gelecek diye bir ay öncesinden işlerimizi bitirerek, kapatmıştık kovanlarımızı. Bu gün ise öğleden sonra yağmurlu ve soğuk bir hava hakim. Yarın için kar yağışı görünüyor, hayırlısı olsun.
Geçen sene olduğu gibi bu sene aşağı yukarı aynı gibi görünüyor. Böyle giderse gelecek seneye arıcılık takvimimizi de değiştirmek gerekiyor. Geçen sene kış, geç gelmişti aynı şekilde bahar ayı da geç kalmıştı. Bu sene yapılacak bahar çalışmalarında bunları göz önüne almak gerekecek.
Geçen sene erken yavruya yatan kovanlarımız Nisan sonu ve Mayıs ayında meydana gelen aşırı soğuklardan bölgemizdeki kovanlar nasibini almıştı. Bu sene inşallah aynı durumlar yaşanmaz.
En azından geçen sene yaşanan tecrübelerden faydalanılarak gerekli önlemleri alırız. Geçen sene bölgemizdeki kovanlar bu aşırı soğuklardan etkilendiler. Hayırlısı inşallah bu sene kötü durum yaşanmaz.

1 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

bünyamin kardeşim,

tüm arıcı ardadaşlarımızla beraber kayıopsız bir kış geçirmemizi temenni ederim.

selam ve saygılar..