29 Ocak 2011 Cumartesi

MAHMUDİYE'DEN KAR GÖRÜNTÜLERİ

Akşam başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor. Lapa lapa yağmasa da ince ince yağıyor. Bu akşam bu yağış devam ederse, çiftçilerimizin yüzleri gülecek. Tabii ki biz arıcıların da yüzü gülecek.

Kar yağması ile Mahmudiye Belediyesinin iş makinaları çalışmaya başladı. Her zamanki bildik görüntüler. Caddelerden başlanarak tüm sokaklar da karlar kenarılara kürünerek, yollar açık tutulmaya çalışılıyor. Karlı havada yürüyerek çarşıya gittim. Bir kaç kare fotoğraf.


Tunç Emlak sahibi Halil abi, hotumu eline almış su fışkırtıyor. Ne yapıyor dedim baktım ki yukarıdaki fotoğrafta görünüyor. Fotoğraflar karışmış. Çanakanten kar tutmuş televizyon göstermiyor. O da çanakanteni yıkıyor. Güzel tertemiz olmuş. Ellerine sağlık.

Çarşıda ana yollar açılmış, kenarda kalan park eden araçlar araç sahipleri tarafından tenizleniyor.


İlçemizden Eskişehir Caddesinden bir görünüm.

Yukarıdaki resimde görülen ağıçlık yer, İlçemizin merkezinde bulanan çay bahçesi. Arıcılar için ilginç olan çaybahçesinde bulun çam ağaçları haricindeki ağaçlar, Arılarımızın çok sevdiği yabani akasya, dikensiz akasya veya safura denilen ağaçlarla dolu. Yol kenarlarında da bol miktarda bu ağaçlardan dikmiş bizim büyüklerimiz. Şimdi ise bizim arılarımız faydalanıyor.


İki Necati, kahvenin önünde sohbet koyu galiba, ortalarına girip dilek mi tutsam. Neceti ÇİĞDEM ve Necati BAŞKUT eski arkadaşlarım, İlçemizde bulunan TİGEM personelinden, birisi emekli birisi halen çalışıyor.


İlçemizin küçük garajı Mahmudiye Birlik otobüslerinin kalktığı yer. Araç sahiplerinden birisi karları temizliyor. Yazıhaneci Alaaddin abi seyrediyor. Bir üst fotoğrafta olduğu gibi. Belediyenin iş makinalarının geldiğini söyleyince vaz geçtiler. Zaten belirli bir yer temizlenmiş.




Atatürk İlköğretim Okulu, benim çoçukluğumda tek katlı idi. Şimdi biraz değişmiş iki katlı olmuş, çocukların dün tatil olması onlara kar tatili de oldu aynı zamanda.

Buradan sonraki fotolar kendi bahçemden.










Karlı günlerde kahvaltı sonrası yapılacak ilk iş, Kar temizlemek bahçemizdeki yolları açmak. Yukarıdaki ve aşağıdaki resimde bahçe temizliği.




Kar yağdı güzel oldu. Büyük şehirlerimize yağan kardan sonra yapılan haberlerde, haber sipikerleri her ne kadar beyaz kabus veya karakış benzetmeleri ile kar yağışından dolayı serzenişte bulunsalarda, çiftçilikle geçimini yapan insanların kar yağmasını dört gözle bekledikleri unutulmamalıdır. Hayırlısı. Tarlada ekili olan arpalar ve buğdaylar yorganlarını üzerine çektiler. Büyüklerimiz öyle söylerdi. Kar tarlalarda ekile olan mahsulun yorganıdır.

4 yorum:

ÇAYLI dedi ki...

çokgüzelolmuş
eline saglık . bunada şükürler olsun
benim makina izmire gitti telf nunkileride ben begenmedim. devam etsin inşallahda ben atmayayım
hoşka ve kalın karla kalın inşallah

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey güzel yağışın sonunda bereketinizde güzel olur inşallah,kar bereket ve bolluk demekmiş,seneye tahıl,bahçe be bal hasatınızda bolluk yaşamanız dileklerimle.Hoşca kalın.

muratakın dedi ki...

Bünyamin Bey:

Beklenen gün gelmiş.
Her santim bal ne kadar bal karşılığı acaba?

Bu yıl bol alman dileğiyle.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
bunyamın abi
paylaşım için sağol
sanki kendimi mahmudiyede geziyormuşum gibi hissetim
başarılar