26 Şubat 2011 Cumartesi

DÜN


Dün güzel bir hava bu gün soğuk bizim baharımıza daha var yerdeki birkaç açan çiçeğe aldanmamak lazım. Baharı beklemek lazım yada bahar olan yere gitmek lazım, duruma göre hareket ederiz artık.



17 Şubat 2011 Perşembe

BAHAR GİBİ BİR GÜN

Bahar gibi bir gün, gibisi fazla diye düşünsem de daha henüz karlar tamamen kalkmadı. Az da olsa çevremizde görünüyor. Burası Anadolu Bozkırı, daha henüz başlamamış olan Mart ayı var önümüzde. Atalarımız söylemiş Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır. Bu yüzden bizim baharmıza bir hayli var diyelim.

Küçük ruşet kovan, inadına direniyor. Ben sağlamım bahara çıkacağım der gibi. Bu gün harektlenmiş temizlik uçuşunda, Beyaz kar üzerini kahverengi boya ile boyama yapıyorlarlar.

Karakovanın girişini strafor ile daraltmıştım, açık kalan yeri de kendileri propolis ile kapatmışlar. O kadar kapatmışlarki sadece hava deliği için sanırım küçük bir delik bırakmışlar. Oradan arının çalışması mümkün değil. Bahar gelince açarlar diye düşünmüştüm. Bu gün strafor olan yer açılmış, propolis olan yer öylece kapalı duruyor. Büyük bir giriş deliği olmuş, Akşam üzeri tekrar eski haline getirip kapatırım. Temizliklerini rahat rahat yapsınlar.


Bu büyük kovan, ona diyecek bir şey yok. Aşağıdaki mavi kovan Arılığımda katlı olarak kışlattığım kovanlarımdan birisi, iki adet böyle katlı olarak sonbaharda bıraktım. Büyük kovanı da sayarsak üç adet, bunların durumları ne olacak, kovanları açtığımızda göreceğim inşallah.



Bahçemde de gölgede kalan yerdeki karlar kaldı. Güneş alan yerler eridi. Yarın için havanın iyi olması halinde katlı kovanları açmayı düşünüyorum. İnşallah iyi bir hava yakalayıp hepsini açmak en iyisi şimdilik dışarıdan bakmakla yetiniyorum. Güzel günler ileride inşallah.
Aşağıdaki video katlı kovandan bu gün çektim. Bu gün arılıkta arı sesi vardı yani.


14 Şubat 2011 Pazartesi

SEBAHATTİN USTANIN KARAKOVANLARI

Sebehattin usta arıcı arkadaşımız. İki adet karakovan yapmaya başlamış bu gün onları inceledik. Zor olan bölümü bitirmiş. Ön ve arka kapak yapılınca iş tamam. Hayırlısı olsun. Baharda arılandırıp inşallah bal ile dolar.







Tüm arkadaşların, İslam Aleminin Mevlit Kandili kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

8 Şubat 2011 Salı

KIŞ MANZARALARINA DEVAM

Bloglarda kovan içinden görüntüler gelmesine rağmen, bizim İlçemizde kar var. Ben de önceki gün ve bu gün çektiğim fotoğrafları yayınlıyorum. Bu kar kaltığında bizim buralara bahar gelecek, Ben de İlkbahar bakımından işlere başlarım inşallah.




Arka planda görülen Kırkkız dağı. İlçemiz sınırları içerisindeki tek dağımız bu. Karlar erimeye başladı hayırlısı, bahar yakındır . Bu son iki fotoğraf bu gün öğleden sonra çektim. Yakında arılarıma kavuşurum inşallah. Şimdilik onları rahatsız etmiyoruz. Baharda onlara çok iş düşecek.

1 Şubat 2011 Salı

KAR VE GÜNEŞ

Güneşli pırıl pırıl bir gün, yerde kar var. Köpeğimle arılığa bir bakıp döndük. Geldik birkaç fotoğraf aldık. Arşivimizde bulunsun, ilerleyen zamanlarda geriye dönüp baktığımızda Şubat ayının birinci gününün karlı bir gün olduğunu görebilelim.

Kovandan sarkan buz havanın ne kadar soğuk olduğunu yeterince anlatabiliyor, sanırım.

Ben arılıkta gezinirken köpeğim de kovanların önlerini kontrol ediyor. Eve gidince gerekli raporu verir her halde. Şimdilik bir şey söylemedi ama?.


Bu soğuk havada dışarıya çıkmış. Kar üzerine düşmüş kalkamıyor. Aldım elime en yakın kovanın uçma tahtasına bıraktım ama sonuç değişmeyecek.








Kısa bir ziyaret birkaç fotoğraf aldıktan sonra ayrıldım. Hava soğuk, Geceleri daha da fazla soğuyacak. Şimdi kış geldi diyebilirim. Son yıllarda mevsimler değişiyor. Kış Kış gibi olacak ki Yaz da Yaz gibi olsun.