11 Ocak 2012 Çarşamba

GÜZEL KAR YAĞDI

Resimleri dün yüklemiştim. Bu gün yine aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Kar yağarken, bir taraftan da yavaş yavaş karlar eriyor.
Mahmudiye Belediyesinin iş makinaları durmadan çalışıyor. Dün okullarlar bir gün tatil edilmişti. Bu gün normala dönüldü. Yollar karlardan temizlenmiş durumda. Bir taraftan da inceden inceye kar yağmaya devam ediyor.
İlçemiz geneli çiftçilik yaparak geçimini sağladığı için, kar yağışından şikayeti olan yok. İnsanlar hallerinden çok memnun, bizim büyüklerimiz ise " çok kar yağdı " demiyorlar. "Maaşallah çok bereket oldu" diyorlar.
Necati BAŞKUT çarşı içinde çekilen fotoğraf karelerinden birisinde görünüyor. Her sene böyle olmaz aslında 5-6 sene de bir böyle oluyor. Böyle olunca da güzel oluyor.


Kar yağışından sonra da böyle güzel manzaralar ortaya çıkıyor. Yolun sağ tarafında bulunan akasya ağaçları baharda çiçekli vaziyette fotoğraflarız inşallah.

İlçemizin Anaokulunun bahçesinden görüntüler.

Orta Mahalle camii ve aşağıda Çok Programlı Lise den görüntü.





Bahçemden çektiğim fotoğraflar. Aşağıdaki fotoğrafta ben.

Yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğrafta görülen bu küçük çam ağaçları yeni dikildi. Benim çocukluğumda burada çam ağaçlarının yerinde akasya ağaçları ve badem ağaçları vardı. Bu arazi ilçemizde bulunan yetiştirme yurdunun arazisi idi, şimdi ise bu belediye hudutları içerisindeki arazi Orman bölge Müdürlüğüne devredilmiş, Orman Müdürlüğü de burayı ağaçlandırmak için çam ağaçları dikmiş ve bakımını üstlenmiş.

Ormantepe mesire yerinden görüntüler, sessiz bir şekilde baharın hatta yaz aylarının gelmesini bekliyor.

3 yorum:

muratakın dedi ki...

Bünyamin Bey:

Güzel kar yağmış da ne güzel bem beyaz kar çiğnemince kötü gözüküyor.

Yağan her cm kar kaç kg bala karşılık olur acaba?

ARICISERKAN67 dedi ki...

abi sayende özlem giderdik

Bizim o taraflarıda tarif ediverin gözlerimiz yollarda kaldı....

mahmudiyearicilik dedi ki...

cm.leri topluyoruz hocam. Baharda hesap yaparız.
Saygılar.