24 Nisan 2008 Perşembe

23 NİSAN ÇARŞAMBA

Bu gün arılığımda işlerimi bitirmiştim ki kayınçom Süleyman geldi ziyaretime onunla beraber Ekibin arılığına doğru yola çıktık. Arılığa geldimide yine ekip elemanları tam kapasite ile çalışmaya devam ediyorlar. Kovan bakımı ve kovan düzenlemeleri yapıyorlar.

Arılıktan rutin görüntüler.


Kovan düzenlemeleri yapılırken ben de birkaç foto yakalamaya çalıştım.



Güzel bir ana arı yakaladım. Salına salına geziyor peteğin üzerinde.






Bu ana arı da az önce Yusuf tarafından boyandı boyama işlemi bittikten sonra kendi kovanına verildi .



,,,,elde boyanan ana arı


Evet burada yusuf Gürbüz'e marul siparişi veriyor.Misafirlerimiz var onlar içinde ikişer marul diyor. Ne oldu ki marul resmi vardı kayboldu neyse konumuza dönelim.



Çay molası herkes işlerle uğraştığı için çay yapmak misafire kaldı yani bizim Süleyman'a kaldı çayı demlemiş. Ellerine sağlık güzel olmuş yorgunluk çayı.



Daha sonra anaarı çiftleşme kutularına geçildi. Bu kutada bir yabancı misafir var.Tam çerçevenin üzerinde bal yemeye gelmiş.Yusuf GÜRBÜZ'ün açıklamalarına göre bu böcek anasız kovanları ziyaret edip bal yermiş o da nasibini alıyor yani.







Çiftleştirme kutuları tek tek kontrol ediliyor ve kayıt altına alınıyor. Akşan eve döndüğünde alınan günlük veriler bilgisayara yükleniyor istendiği zaman bilgiler kontrol ediliyor. Ona göre değerlendirmeler yapılıyor.

Bu yüzden kontrol cetveli de yanlarında kovan veya çiftleştirme kularını tek tek geziyor. Doğrusu çok iyi bir kayıt sistemi kurmuşlar.














Çiftleştirme kutularının kontrolleri devam ediyor. Notlar alınıyor. Anaarılar kontrol ediliyor.












Ben ve bizim Süleyman Sarıcakaya da bir çay yemek molası.

4 yorum:

erbabarici dedi ki...

selam başkan!
herşey çok güzel başarılarınızın devamını diliyor,bol bereketli bir yıl diliyorum,ancak şunu belirtmeden geçemiyeceğim;ana arıya boya vuruldu demişsiniz boya yanılmıyorsam beyaz,beyaz renkli anaların yılı 2006 olsa gerek bu yıl renk kırmızı teşekkürler.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Kayıtlar düzenli olarak tutulduğundan boyama olayı sadece arı güçlendiğinde anaarının kolayca görülmesi için yapılıyor. O yüzden bu senenin rengine boyamaya gerek kalmıyor.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Yiğit,işleri zamana yaydığınızda ve ekip ruhuyla çalıştığınızda işlerin çok kolaylaşacağı kesin.Bir ağırlığı bir kişinin kaldırması başka 4 kişinin kaldırması başka,kayıt sistemi çok önemli,işlerinizde başarılar arıcılıkta verimli bir yıl diliyorum,kolay gelsin.

HB dedi ki...

Kırmızıya boyayalım bari...