18 Nisan 2008 Cuma

EL EMEĞİ KARA KOVAN

Mahmudiye'de arıcılık yapan Erhan abimiz. Arıcılığı hobi olarak bahçesinde yapmakta, çaşıda karşılaştık bir süredir kara kovanlarını bitirmeye çalışıyordu. Kara kovanların bittiğini söylemesi üzerine doğru Erhan abinin evinin yolunu tuttuk.
Evinin odunluğuna küçük bir tezgah yapmış onun üzerinde tamamen el emeği ile bu güzel eserler ortaya çıkmış, Ağaçları keser yardımı ile oymuş.

Kullandığı el aletleri keser, törpü, testere ve rende kullanılarak yapılmış işçilik bitince dışını da güzelce boyamış üç adet kovan yapmış bitirmiş. Kovanları inceledik biraz fikir alışverişinde bulunduk. Doğrusu ben beğendim bakalım bizim usta (Hacı Ömer) beğenirmi bilemem onunda biraz notu kıt hayırlısı.






El aletleri az olmasına rağmen resmen iğne ile kuyu kazmak gibi bu işle uğraşmış ve başarmış hayırlı olsun ellerine sağlık inşallah bu sene içlerini de doldurursun. Bu arada arılarından hiç görüntü atmadım oda daha sonraki günlerde. Arıcılığı tamamen hobi olarak yapan ve fenni kovandan fazla kara kovan ve sepet kovanı bulunan Erhan abimize işlerinde kolaylıklar diliyorum. Tekrar kovanlarınhayırlı olsun.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

El emeğimle yaptığım karakovanlara gösterdiğin ilgiye ve sitede yer vermene teşekkür ederim.Ustan da iyi not vermişti.:)Sanada çalışmalarında ve bey arı yetiştiriciliğinde başarılar dilerim. Sevgilerimle...
Erhan TEZCAN