29 Mayıs 2008 Perşembe

KOVAN MEZARLIĞINDAN ALINAN KARA KOVAN

Arı kovanlarımın önüne ağaç dalları getirerek oğul çıkarsa büyük ağaçlara gitmesini engellemek için koydum suni olarak ağaçlandırdım.
Bu güne kadar oğul alamadım vermiyor kovanlar ne yapalım. Aşağıda görünen kara kovan Hacı abinin kovan mezarlığından aldım. Daha doğrusu Hacı abi tamir edersen çok güzel bir kovan diyerek bana verdi. Ben de hemen arabanın bagajına attım sığmadı ama kapa açık vaziyette kendimizi eve attık.




Temizlenip bakımı yapılacak eksiklikleri yeniden yapılacak. Bu sene nasip olursa bir oğul konacak bakalım hayırlısı.



Yapılan incelemede çok fazla eksiği yok. Yukarıda görülen çatlak kapatılacak. Arkaya bir kapak yapılacak. Uzun süredir kullanılmadığı için ön kapakta bulunan ağaç çiviler geşemiş yerinden oynuyor. Kovanın içi yeniden düzenlenecek yeniden köprü yapılacak ve ayrıca uçma deliklerinin önüne de uçma tahtası yapacam. Güzelce temizlenecek ve 2008 model bir kara kovan olarak faaliyete girecek inşallah, arılıkta birtane vardı bu da ikincisi olacak.

2 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

slm
bunyamon abı arılar neden oğul vermiyor
acıklasanda bizde oğrensek
beni püf nokta kaparız
kara kovan hayırlı olsun
neden kara kovan demişler acaba

mahmudiyearicilik dedi ki...

slm TAŞKIN
Arıların oğul vermemesi diye bir şey yok dostum. Fakat zamanında gerekli önlenleri alırsan oğul vermesini bir nebze engelleyebilirsin benim ana arılarım genç ve geçen sene oğula meyilli olan anaarılarımı değiştirdim o yüzden bu sene bu güne kadar oğul çıkmadı fakat yinede oğul verebilir diye önlem aldım oğulun kaçmaması için blogta görünüyor ağaç olmamasına rağmen ağaç dalları getirdim. Buda bir önlem sayılır. kara kovana gelince Doğu Karadenizli arıcıya kara kovanı anlatmak tereciye tere satmak olur.Bizde kara kovan balı denince sepet kovan akla gelirdi Rize'li Hacı abi ile tanıştıktan sonra bu kütük kovanlara özendim ve ben de kütük kovan yaptım. HAYIRLI GÜNLER