26 Ağustos 2008 Salı

ANA ARILAR GELDİ KOVANLARA VERİLDİ


Bu gün ana arılar Konya'dan geldi. Yolda susamışlar çay tabağından su ikram ettik. Kovanları taşıdığım gün yapılan anasız kovanlara verildi. Hayırlısı sonuç ne olacak.

Hasan KANSIZ, Orhan Gazi İNCİ ve ben arıcı arkadaşlar, Konyadan MNG kargo ile gelen ana arılarımı alarak Mahmudiye ye getiren Orhan Gazi İNCİ arkadaşımıza buradan teşekkür ediyorum. O olmasaydı anaları almak için Eskişehir'e gitmek zorunda kalacaktım, ayağımıza kadar hiç zahmetsiz analar geldi. Teşekkürler.


4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bünyamin abi dağılmışın.Sezon bitti diye sende kendini bitirme toparlan.

Anaarı degiştirme bu herkes için geçerli daha erken tarihte yapılmalı.Vakit geçtikçe anaarı kalitesi azalır.Nedeni ise erkek arılar iyice azalıyor.

Bu konudada eksiklerimiz var.

HB dedi ki...

Ana arılar hayırlı olsun. Bizimkilerin bazısı oğul vermiş, bazısı dönememişler...

Gelenler ise bir elin parmağı kadar...

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Bünyamin Abi,
Konya'da ana arı üretme çiftliği mi var yoksa başka bir arıcı mı gönderdi anaları?
selamlar.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Değerli Kardeşim
Konyada bildiğim kadarı ile ana üretme çiftliği var.benim aldığım anaarılar ise Konya Karaman'dan aslında Karaman il olduğu için burada bir yanlışlığı düzeltmekte fayda var geçen sene tanıştığımız hobi olarak anaarı üreten arıcı Mustafa ÖVER akadaşımızın ürettiği anaarılar, geçen sene aldığımız analarda da problem yaşamadık. Konyanın iklimi bizim iklime benziyor bozkır iklimi anadolu yani bu yüzden bu sene ihtiyaç duyduğumuz anaları bu arkadaşımızdan temin ettim. Gelecek sene nasip olursa bu arkadaşımızın ana üretim çiftliği kuracağını yaptığımız telefon görüşmelerinden biliyorum. Ana ihtiyacın varsa kendiyle irtibat kurabilirim. Bizim bulunduğumuz yöreye çok güzel adapte oldu yeni analar Yumurta durumları çok güzel maşallah.