26 Kasım 2008 Çarşamba

ÇİFTLEŞTİRME KUTULARININ YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİM

Çiftleştirme kutusu olarak kullandığım ruşet kovanların yerlerini geçtiğimiz pazar günü değiştirdim. Ruşetleri bahçemdeki arılığıma taşıdım.
Bu gün akşam üzeri kapaklarını açtım. Arılar uçuş deliğinin önünde toplanmışlardı. Bakalım sonuç yarın belli olacak hava kapalı olursa sorun yok, açık ve güneşli olursa eski yerlerine gitme durumu olabilir yarın belli olacak. Dört tam gün geçti. Hayırlısı.




Mevsim sonunda almış olduğum kovanlar. ilaçlamasını yapmıştım. Durumları normale dönüyor. Bu kışı atlatabilirseler yaza çok iş yapacaklar. Keki duman etmişler. Nerede ise kışa girerken aldık bunları kendi halinde kaderine terk edilmiş kovanlardı.







Bu kovan da ikincisi vermiş olduğum keki bitirmişler. Kek takviyesi yaptım ve kapattım. Kovanları henüz arılığıma getiremedim. Alındığı yerde duruyorlar. Önümüzdeki günlerde arılığımdaki yerlerini alacaklar inşallah.



1 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bünyamin abi arıları neden yorup yaşlandırıyorsun.Madem besleme yapacaksın ver şurubu arı peteklerin gözüne doldurup otursun.Neden günlerce tırmalatıyorsun arıları.Kış arılarının yorulması demek,arıyı yaşlandırmak anlamına geliyor.Bu arıları hiç yormamak daha karlıdır haberin olsun.Sen iyilik yaptım sanıyorusn ama bu arıların yedegi yok.