5 Kasım 2008 Çarşamba

KARDELEN ÇİÇEKLERİ

Geçen sene konusu çok yapılan kardelen çiçeklerinden bançeme dikmek için, kardelen çiçeğinin soğanlarından tedarik ettim. Geçen sene söz aldığım halde bir türlü gidip alamadığım çiçek soğanlarını bu gün nihayet söz veren arkadaşın bahçesinden sökerek kendi bahçeme karakovanların önüne diktim.

Bir kaç soğan istememe rahmen bel küreğini daldırdığımız yerden bir sürü çıktı. Biraz da geçikmişim galiba çünkü kardelen soğanları toprağın altından çıkmak üzere harekete geçmişler aslında bir ay önce alınması gerekiyormuş. Bu yüzden ben de toprağı ile birlikte getirerek bahçeme diktim.

Aslında bu kardelen çiçeğinin soğanlarının zamanında topraktan çıkartılarak, tek tek ayrılması gerekiyor. Her bir soğan bir kök oluyor. Fakat ben geç kaldığım için bu sene böyle oldu yukarıda görüldüğü gibi topraklarını fazla dökmeden köklerine de zarar vermeden bahçeme karakovanlarımın önüne diktim. Kar yağdıktan sonra çiçek açmaya başlayacaklar, inşallah.


ACI SÜS BİBERİ

Bu biber kardelen soğanlarının yanında hediye olarak geldi. Süs biberi üç renk oluyormuş olgunlaşıncaya kadar. Güzel bir görüntü fakat önenli not olarak çok acı olduğunu da söylediler.

1 yorum:

muratakın dedi ki...

Bünyamin Bey:
Hediye olarak gelen ZEYTİN BİBERin başka çeşidi de var acılığı biraz fazla, süs olarak kullanmak daha iyi olur.
Saygılar.