12 Şubat 2009 Perşembe

ŞİDDETLİ LODOS




Bu gün esen şiddetli lodos fırtınaya dönünce kovanlarımız bir anda bu şekle geldi. Tesadüfen arılıkta bulunmam daha fazla hasar zarar olmadan kurtardık şükürler olsun. Zarar ziyan yok.

Bir kaç kovanın kapakları uçtu. o kadar. Ortalık toparlandıktan sonra kovanların üzerine taşlar konarak kapaklar sağlamlaştırıldı.


Bu köpek yavrusu da 3veya 4 aylık bir arkadaşıma rus kurdu diye getirmişler. Tabi ki rus kurdu değil ama çok sevimli şirin bir şey. Gözler ruskurdu fakat gövdesi kurttan çok kangal veya akbaş köpeklerine benziyor.

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bünyamin abi bundan sonraki seneler, kovan kapaklarının artık uçacağını zannetmiyorum.

Bunlar hem sana hemde bir çok kişiye ders olacaktır::))

Açık arazide kovan kapakları üstten mutlaka desteklenmeli, bol miktarda taş yoksa yan yana kovanların üstüne 5x10 dediğimiz uzun keresteler konularak keresteye agırlık konursa bir çok kovan kapagı birden sabitlenmiş olur.
Geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

ABİ fırtınayı ucuz atlattığına sevindim geçmiş olsun.

erbabarici dedi ki...

Selamlar!!!
Geçmiş olsun umarım hasar azdır....

Mustafa Soylu dedi ki...

Geçmiş olsun ucuz atlatmışsın. İnşaallah başka bir zarar görmezsin. Selamlar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Bünyemin bey geçmiş olun bu olay başına ilk geldi herhal biz hepsinin üstüne kilit taş koyup önlem alıyoruz neyse iyiki orada olmuşsunda arı kurtulmuş birde rüzgar yönünde siperlik yapıp bir önlemde öyle alıyoruz
kolaygelsin

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey geçmiş olsun,tecrübe edindiğinize göre artık bu olumsuzlukları önlemek için çareler düşünürsünüz,kayıp olmaması sevindirici,kolay gelsin.