25 Mart 2009 Çarşamba

GÜNEŞLİ HAVA

Hava raporlarında bu gün parçalı bulutlu demesine rağmen, bu gün sabah havada güneşi görünce doğru arılığın yolunu tuttum. Sakarderesinde hava parçalı bulutlu fakat güneş iyi ısıtıyordu. Günlerden sonra iyi bir hava ile karşılaşınca Kovanlar teker teker elden geçirdim.

Arılar polen taşımakla meşgul. Havanın ısınması ile dağların tepelerinde bulunan karlar erimiş, Sakar deresine giderken karlı yoldan geçerek gitsem de, Dereye inildiğinde sıcaklık hemen farkediliyor. En önemlisi de dereden bakıldığında çevremizde karlı dağlar görülmüyor.

Yapılan kontroller sonrasında beş adet kovanın öldüğü ve dört adet kovanın da anasız kaldığı tesbit edildi. Anasız kalan kovanlar yanlarında bulunan kovanlar la birleştirdim. 5 adet ölen kovan ve 4 adet anasız kalan kovan toplam 9 adet kovan kaybetmiş olduk.
Hayırlısı olsun, buna şükür diyerek çalışmaya devam edeceğim. Nasipten ötesi olmuyor. Ne yaparsan yap bazı elinde olmayan sebeplerden dolayı kovanları öldürebiliyoruz. Arıları Sakar deresine görmek için devamlı olarak hava durumu takip ettim. Ohafta içinde hava sıcaklığının en yüksek gün olan çarşamba gününü seçip o güne göre planlama yaptım. Aynı zamanda Sarıcakaya ilçesini telefonla arayarak havanın nasıl olduğunu öğrendikten sonra kovanları arabaya yükleyerek Sakar deresine götürdüm. Günlük güneşlik hava biz gidene kadar değişmiş, aksine
soğuk bir hava ile karşılaştım. Yapacak bir şey yoktu tabi kovanları indirdik. Soğuk bir havada, sözde soğuktan alıp sıcak bir günde olacaktı ama olmadı işte hayırlısı olsun. Sakar deresinde kayıplarımı telaffi edip, işimize devam edeceğiz.


6 yorum:

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Selamünaleyküm
Ustam geşmiç olsun sen elinden
geleni yapmışın Cenabı Allah onların yerine daha fazlasını verir inşaallah Amatör arıcı M.Hilmi ÖZKAL

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Yiğit,arı kaybı hiç olmazsa daha iyi olur ama ,sizin mevcuda göre oranlarsak anormal bir durum yok gibi,otoriteler göre %10 kayıp normal kabul ediliyor,üzülmeyin ne diyelim,bundan sonrası için başarılı olmaktan başka çareniz yok ,başarılar diliyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Bünyamin Bey.

bir arı dostu olarak kayıplarınıza üzüldüm.Geçmiş olsun.Sebepi konusunda bir düşünceniz var mı.Neden kaybettiniz acaba.Varsa yanlış olan neydi.Bilelim ki en azından biz de bu hatalara düşmeyelim.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Bünyamin abi, kayıpların için üzüldüm doğrusu, yeni yerinizda hayırlı olsun, inşallah umudugunuz gibi olur her şey.
Taşıma işlerinde yardımcınız varmıydı nasıl yaptınız o kadar kovanın nakil işlemini.

HB dedi ki...

Çarşamba sabahı içtimada yok verdik haberiniz ola.

muratakın dedi ki...

Bünyamin Bey:
Kayıplar olabilir canın sağolsun.
Yerine yenisi kolay konulur.
Siz çalışmaya devam edin.
iyi günler.